Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ


Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 6/12/2017 οι δράσεις του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας σχετικά με την Παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ. Οι μαθητές του σχολείου από 27/11/2017 μέχρι και 1/12/2017 συσκεύασαν γλυκίσματα και κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικα δώρα με σκοπό να τα προσφέρουν στους ωφελούμενους τους υπεύθυνους και το προσωπικό του Γηροκομείου Ηγουμενίτσας καθώς επίσης και στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με ειδικές ανάγκες (ΚΔΑΠ Αμέα). 

Θα πρέπει να τονιστεί ότι τα χριστουγεννιάτικα δώρα κατασκευάστηκαν από όλους ανεξαιρέτως του μαθητές του σχολείου μας ελαχιστοποιώντας την απώλεια διδακτικών ωρών. Προγραμματίστηκαν δυο επισκέψεις από τα 5μελή συμβούλια του κάθε τμήματος στις 5/12/2017 στο Γηροκομείο Ηγουμενίτσας και σήμερα στις 6/12/2017 στο ΚΔΑΠ Αμέα.

Βασικός στόχος μας η ευαισθητοποίηση όλων ανεξαιρέτως των μαθητών μας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες ανεξάρτητα από την ηλικία τους, η προώθηση ενταξιακών πρακτικών αλλά και μίας κουλτούρας αλληλεγγύης και αποδοχής της διαφορετικότητας μέσα από προσωπική εργασία , επισκέψεις και ανταλλαγή ευχών στο περιβάλλον που ζουν και δραστηριοποιούνται τα άτομα αυτά. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το προσωπικό και την υπεύθυνο του Γηροκομείου Ηγουμενίτσας καθώς και το προσωπικό και την υπεύθυνο του Κέντρου Δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με ειδικές ανάγκες Ηγουμενίτσας για την ζεστή και εγκάρδια υποδοχή. Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε ακόμη το Κ.Π Αριάδνη και την πρόεδρο του για την βοήθεια στην υλοποίηση της δράσης μας. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους μαθητές μας και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας που με την υπομονή και την αγάπη τους έκαναν πράξη την άρση του αποκλεισμού και των προκαταλήψεων που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία τόσο στο σχολικό όσο και στο κοινωνικό περιβάλλον.


Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.