ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΑΦΙΣΟΡΥΠΑΝΣΗ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ - ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΤΣΙΑΈνα από τα διαχρονικά προβλήματα, μεταξύ άλλων, ρύπανσης στην πόλη μας αλλά και στον υπόλοιπο Δήμο είναι η εκτεταμένη αφισορύπανση κυρίως από την άνοιξη έως το τέλος του καλοκαιριού που η πόλη μας φοράει τα καλά της για να υποδεχτεί την κοσμοσυρροή και τους επισκέπτες.

Προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα πριν από αρκετά χρόνια το τότε δημοτικό συμβούλιο ψήφισε αυστηρότατα πρόστιμα σε όσους ρυπαίνουν και ομολογουμένως για πολλά χρόνια υπήρχε στο θέμα αυτό μια τάξη. Ίσως να μην το προσέξαμε αλλά δυστυχώς η κανονικότητα περνάει απαρατήρητη, θεωρείτε αυτονόητη.

Μεταξύ όλων όμως περίοπτη θέση στην αφισορύπανση έχουν τα τσίρκο προερχόμενα συνήθως από την Ιταλία .

Για πολλές μέρες πριν τις παραστάσεις αφίσες τεραστίων διαστάσεων διαφημίζουν και ρυπαίνουν όλο τον νομό αφήνοντας μας όταν αποχωρούν παρακαταθήκη την βρωμιά τουςΤα τελευταία χρόνια την τιμητική τους έχει το τσίρκο MUNDIAL. Αφίχθη στην πόλη μας αρχές Απριλίου και προχώρησε στην συνήθη διαδικασία εκτεταμένης διαφήμισης - αφισορύπανσης. Ενημέρωσα τις δημοτικές αρχές για την πάγια τακτική τους να ρυπαίνουν και να αποχωρούν και ζήτησα να εφαρμοστεί ο νόμος μεταξύ άλλων και σε εκείνους. 
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας με ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να επιβάλει τα αυστηρά πρόστιμα καθώς θα καταστρέψει επιχειρήσεις αλλά με διαβεβαίωσε ότι οι υπεύθυνοι θα τις αφαιρέσουν μετά το πέρας των παραστάσεων.

Παρά τις ενστάσεις μου σε αυτή την λογική και τις επανειλημμένες οχλήσεις μου στον αντιδήμαρχο καθαριότητας να μεριμνήσει τουλάχιστον ότι οι αρμόδιοι του τσίρκο θα αφαιρέσουν τις αφίσες τους όπως υποσχέθηκαν , αυτές εννέα μήνες αργότερα παραμένουν στην θέση τους

. Οι δημοτικές αρχές συλλέγουν φόρους, μεταξύ άλλων και για να διατηρούν την πόλη καθαρή ,φυσικά στα πλαίσια του εφικτού, αλλά όταν συναινούν στην ρύπανση της πόλης παρά τις προειδοποιήσεις των πολιτών μάλλον είναι υπόλογοι…

Οι αρμόδιοι εάν δεν χρησιμοποιούν τουλάχιστον την απειλή της επιβολής του νόμου που το Δ.Σ ψήφισε προκειμένου να αποτρέψουν την αφισορύπανση και η κοινωνική τους ευαισθησία δεν τους επιτρέπει να επιβάλουν τα πρόστιμα, τουλάχιστον σε προκλητικές και κραυγαλέες περιπτώσεις , μάλλον βρίσκονται σε λάθος θέση.

Βασίλης Κώτσιας


ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΑΦΙΣΟΡΥΠΑΝΣΗ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ - ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΤΣΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΑΦΙΣΟΡΥΠΑΝΣΗ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ - ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΤΣΙΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 12, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες