Τσάμικο παραλήρημα - Ονειρεύονται μειονότητα στην Ελλάδα και μνημεία για τους νεκρούς!



Σε ένα ακόμη παραλήρημα επιδίδεται το κόμμα των Τσάμηδων στην Αλβανία, το οποίο όχι μόνο αντιδρά στην απόφαση της Αλβανικής Κυβέρνησης να προχωρήσει επιτέλους ο εντοπισμός και ο ενταφιασμός των Ελλήνων στρατιωτών αλλά ζητά να δημιουργηθούν στην Ελλάδα νεκροταφεία για τους Τσάμηδες!!!

Το PDIU, που εκπροσωπεί τους Τσάμηδες στην Αλβανική Βουλή αποκαλεί τους Έλληνες στρατιώτες που σκοτώθηκαν πολεμώντας τον φασισμό, «κατακτητές» και μιλά για αλβανική εθνική μειονότητα που ζει στην Θεσπρωτία αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

«Η μάχη για την ανέγερση νέων κοιμητηρίων, στη συνοριακή γραμμή των φαντασμάτων της Βορείου Ηπείρου είναι απαράδεκτη και για τη διεθνή πρακτική, όπου για τους στρατιώτες που έπεσαν στην επικράτεια μιας άλλης χώρας, ανεγείρεται μόνο ένα συμβολικό κοιμητήριο», αναφέρει η ανακοίνωση του PDIU και συνεχίζει:

«Την πρακτική αυτή η Αλβανία έχει εφαρμόσει και για τα κοιμητήρια των Βρετανών και Γάλλων στρατιωτών. Η Βουλή της Αλβανίας έχει υιοθετήσει πλέον το Ψήφισμα για το “τσάμικο”, το οποίο εκτός των άλλων, περιλαμβάνει και την ανέγερση νεκροταφείων για τους Αλβανούς της “Τσαμουριάς”, ως ουσιώδες ζήτημα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του δικαιώματος επί της ζωής».

«Εμείς δεν δίνουμε μάχη με τους νεκρούς», αναφέρουν, «αλλά οι νεκροί δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους ζωντανούς για την ικανοποίηση εδαφικών φιλοδοξιών και την νομιμοποίηση εδαφικών σοβινισμών».

Το κόμμα το οποίο διατηρεί στενές σχέσεις με τον πρωθυπουργό Ράμα, ζητά από την αλβανική κυβέρνηση «λύση-πακέτο» για όλα τα ζητημάτων ανάμεσα στις δύο χώρες, όπου κατά το ίδιο σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα δικαιώματα των Αλβανών της «Τσαμουριάς», τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα αλλά και καθεστώς «αλβανικής εθνικής μειονότητας που ζει στην Τσαμουριά και σε άλλα μέρη».

Πρόκειται για ένα ακόμη εθνικιστικό παραλήρημα το οποίο επί σειρά ετών καλλιέργησε και τροφοδότησε η Κυβέρνηση του Έντι Ράμα..


 
Τσάμικο παραλήρημα - Ονειρεύονται μειονότητα στην Ελλάδα και μνημεία για τους νεκρούς!  Τσάμικο παραλήρημα - Ονειρεύονται μειονότητα στην Ελλάδα και μνημεία για τους νεκρούς! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.