Μ. Κάτσης: Οι αλλαγές στην κήρυξη απεργίας για τα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία είναι το λιγότερο κακό που θα μπορούσε να συμβεί




Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης μίλησε Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη για αρκετά από τα ζητήματα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και αφορούν μεταξύ άλλων τις απαιτήσεις των δανειστών για την εκταμίευση της τρίτης δόσης, ενώ επισήμανε ότι «η τρίτη αξιολόγηση έχει και θετικά ζητήματα» καθώς σε αυτή δεν υπάρχουν νέα φορολογικά και δημοσιονομικά βάρη προς τους πολίτες.
Για τις επικείμενες αλλαγές στη νομοθεσία για δυνατότητα προκήρυξης απεργίας ο κ. Κάτσης εξήγησε ότι οι απαιτήσεις των θεσμών ήταν εξαιρετικά αρνητικές καθώς ζητούσαν να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα της ανταπεργίας (λοκ άουτ) ή να περιοριστεί ο χρόνος προειδοποίησης για προκήρυξη απεργίας, να θεσμοθετηθεί γενική ρήτρα απόλυσης των συνδικαλιστών στελεχών και να συρρικνωθεί ο χρόνος των συνδικαλιστικών αδειών. Όλα αυτά αποκρούστηκαν από την κυβέρνηση μας» και γι’ αυτό και θα πρέπει να βλέπουμε και τη μεγάλη εικόνα.

«Το μόνο που συμφωνήθηκε για να κλείσει η αξιολόγηση είναι το λιγότερο κακό που θα μπορούσε να συμβεί» επισήμανε ο βουλευτής. Δηλαδή για τα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία προβλέπεται ότι πρέπει να υπάρχει απαρτία δηλαδή οι μισοί και πάνω όχι εκ των εγγεγραμμένων μελών – που σκόπιμα λένε κάποιοι – αλλά εκ των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.

Αυτό δηλαδή δεν επιφέρει καμιά αλλαγή στα πρωτοβάθμια σωματεία ευρύτερης περιφέρειας, όπως είναι π.χ. της Αττικής που είναι εξαιρετικά μεγάλα σε αριθμό εργαζομένων ή πανελλαδικής εμβέλειας, ούτε τις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Άρα ούτε το δικαίωμα στην απεργία θίγεται ούτε επιφέρει κάποια αλλαγή στο πως κηρύσσεται η απεργία επισήμανε ο κ. Κάτσης.


 
Μ. Κάτσης: Οι αλλαγές στην κήρυξη απεργίας για τα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία είναι το λιγότερο κακό που θα μπορούσε να συμβεί Μ. Κάτσης: Οι αλλαγές στην κήρυξη απεργίας για τα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία είναι το λιγότερο κακό που θα μπορούσε να συμβεί Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.