• Επικαιρότητα

  Θεσπρωτία: Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.) ΟΤΑ  ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ τη ΦΩΝΗ ΜΑΣ!
  ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ τη ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ!
  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στις ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ!

  Συνάδελφε – Συναδέλφισσα,

  Απευθυνόμαστε σε εσένα που έχεις την απαίτηση να ζεις από τη δουλειά σου και ενώ ζεις την αβεβαιότητα, δε βολεύεσαι και δεν εφησυχάζεις. Σε εσένα που προβληματίζεσαι πώς φτάσαμε εδώ και έχεις τη διάθεση κάτι να κάνεις. Σε εσένα που αναρωτιέσαι: πάντα έτσι θα είναι; και αποφασίζεις να το παλέψεις.

  Μόνος του δε μπορεί κανένας μας!!!

  Μόνο με την οργάνωση, μόνο με γερό, μαζικό, προσανατολισμένο στη σύγκρουση σωματείο, μπορείς να σηκωθείς λίγο ψηλότερα, να διεκδικήσεις μία καλύτερη ζωή με δικαιώματα, αξιοπρέπεια, μόρφωση, πολιτισμό και για να γίνει πραγματικά δυνατό το σωματείο χρειάζεται τη δική σου συμμετοχή.
  Στις 18 Ιανουαρίου 2018 που θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για τους αντιπροσώπους στην ΠΟΕ ΟΤΑ έχουμε την ευκαιρία να δυναμώσουμε τη φωνή μας. Να γίνουμε πιο πολλοί, πιο αποφασισμένοι. Να δημιουργήσουμε τους όρους που θα μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς στις μάχες που έρχονται και είναι πολλές.

  Η επίθεση που δεχόμαστε είναι τεράστια και αγκαλιάζει όλες τις πλευρές της ζωής μας.

  Η Κυβέρνηση ετοιμάζει νέα μέτρα που θα συνοδεύσουν την τρίτη αξιολόγηση, η ΝΔ φωνάζει (για να την ακούσουν προφανώς οι μεγαλοβιομήχανοι, οι μεγαλοξενοδόχοι κι οι εφοπλιστές) ότι αυτή μπορεί να μας επιτεθεί καλύτερα. Και όλοι μαζί, από τη μία μας σερβίρουν υποσχέσεις για δήθεν καλύτερες μέρες που θα φέρει η ανάπτυξη, από την άλλη φέρνουν αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο για να προλάβουν και να «καταστείλουν» την οργανωμένη αντίσταση του εργατικού κινήματος.

  Την ίδια ώρα τα τύμπανα του πολέμου ηχούν πιο δυνατά στην περιοχή μας, με την Κυβέρνηση να ετοιμάζεται να δεχτεί τα πυρηνικά όπλα στο νατοϊκό στρατηγείο στον Άραξο.
  Σε τέτοιες ώρες ως εργαζόμενοι δεν μπορούμε, δεν έχουμε το δικαίωμα να σιωπούμε, να μην παίρνουμε θέση. Τώρα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ ένα σωματείο δυνατό, μαζικό, μαχητικό, ένα σωματείο όπλο στα χέρια των εργαζομένων, ένα σωματείο που παλεύει για ζωή με δικαιώματα.

  Συνεχίζουμε στην πορεία που έχουμε χαράξει τα τελευταία χρόνια.

  Η ΔΑΣ ΟΤΑ , σε καλεί να οργανωθείς, να συνταχθείς μαζί μας στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Σε καλούμε με θάρρος γιατί καθημερινά τα προηγούμενα χρόνια επιβεβαιώθηκε η πορεία που έχουμε χαράξει.

  Και αυτό γιατί . Δεν αδιαφορήσαμε για κανένα πρόβλημα. Μπήκαμε μπροστά για συναδέλφους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, πουχάναν τα σπίτια τους, για το μεροκάματο και τους μισθούς, για τα δικαιώματα που μας έπαιρναν πίσω, για τα βαρέα, το ασφαλιστικό. Πραγματοποιήσαμε συχνά γενικές συνελεύσεις, δεκάδες συσκέψεις, κάναμε προσπάθεια να πάρουν οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια τους. Δε φοβηθήκαμε, δε λουφάξαμε, δε συμβιβαστήκαμε. Ακολουθήσαμε τη γραμμή της σύγκρουσης. Δώσαμε μάχες με την εργοδοσία , την κυβέρνηση .Απαιτούσαμε και δεν παρακαλούσαμε.
  Δε γίναμε χειροκροτητές της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης. Αδιάκοπα ενημερώναμε τον κλάδο για ό, τι έρχεται, δεν καλλιεργήσαμε αυταπάτες, δεν περιμέναμε να λύσει τα προβλήματα μία δήθεν αριστερή κυβέρνηση. Για το λόγο αυτό συγκρουστήκαμε και με την πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ που μετέτρεψε την Ομοσπονδία σε «γραμματεία» για ραντεβού στα Υπουργεία και σε στρατηγείο για την υπονόμευση των προσπαθειών μας. Δεν πορευτήκαμε μόνοι μας. Με τους αγώνες μας, συναντηθήκαμε δεκάδες φορές με άλλους κλάδους που μαχητικά διεκδικούσαν. Μαζί δώσαμε τη μεγάλη μάχη του ασφαλιστικού και της ανεργίας χωρίς δειλία και δισταγμό

  Η πείρα που έχουμε συγκεντρώσει μπορεί να βοηθήσει να βγουν πολύτιμα συμπεράσματα, να μας βγάλει ακόμα πιο δυναμωμένους.

  Ξέρουμε τι πρέπει να αφήσουμε πίσω μας : Τη λογική των δυνάμεων του συμβιβασμού, της μετατροπής του σωματείου σε προπαγανδιστή της εκάστοτε κυβέρνησης, τη λογική της ανάθεσης, της εύκολης λύσης από τα πάνω. Τη λογική των δυνάμεων που κάνουν ό, τι μπορούν για να αυξηθεί η απογοήτευση των εργαζομένων, να περάσει ο συμβιβασμός των εργαζομένων με τα λίγα.
  Τη λογική των δυνάμεων που κατηγορούν το σωματείο τάχα για αδράνεια, αλλά οι ίδιοι απουσιάζουν από κάθε διαδικασία.

  Ξέρουμε πώς πρέπει να πορευτούμε: Πιο μαζικά, πιο μαχητικά, πιο συγκρουσιακά, με καλύτερη οργάνωση, διορθώνοντας λάθη, ξεπερνώντας αδυναμίες. Συνεχίζοντας όμως στην ίδια κατεύθυνση… Στο δρόμο που οδηγεί στην πάλη για να κερδίσουμε πίσω, όσα μας πήραν στα χρόνια της κρίσης, στη μάχη που ανοίγει το δρόμο για να κερδίσουμε όσα έχουμε ανάγκη και η δουλειά όλων των εργαζομένων τα παράγει.

  Στις 18 Ιανουαρίου δυναμώνουμε το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ . Συμμετέχουμε πιο μαζικά. Συμβάλλουμε στην αλλαγή του συσχετισμού στην Ομοσπονδία, για να μπορούμε από καλύτερες θέσεις να παλεύουμε, να πορευόμαστε με όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.

  Εδώ βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική.
  ΨΗΦΙΣΕ – ΣΤΗΡΙΞΕ
  ΔΑΣ – ΟΤΑ  Στηρίζουμε – ψηφίζουμε ΔΑΣ - ΟΤΑ
  Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.) ΟΤΑ  Γκάνιας Αναστάσιος του Ηλία Δήμος Φιλιατών
  Δήμου Αθανάσιος του Πέτρου Δήμος Σουλίου
  Δομπόλης Παναγιώτης του Νικολάου Δήμος Σουλίου
  Κούμπουλης Ηλίας του Θεολόγου Δήμος Φιλιατών
  Κυραμάρη Ερασμία του Ευστρατίου Δήμος Ηγουμενίτσας
  Κώνστα Μαρία του Πέτρου Δήμος Ηγουμενίτσας
  Μαλαγκάρας Στέργιος του Γεωργίου Δήμος Ηγουμενίτσας
  Νάτσης Δημήτριος του Αποστόλου Δήμος Ηγουμενίτσας
  Νικολάου Γεώργιος του Χαριλάου Δήμος Ηγουμενίτσας
  Παυλίδου Παρθένα του Ελισαίου Δήμος Φιλιατών
  Πλιάτσικας Αλκιβιάδης του Βασιλείου Δήμος Φιλιατών
  Τσάλλου Βιργινία του Ιωάννη Δήμος Ηγουμενίτσας
  Τσώνη Μαρία του Δημητρίου Δήμος Σουλίου
  Υφαντής Σπύρος του Ιωάννη Δήμος Ηγουμενίτσας
  Φύσσα Ιλιάνα του Γεωργίου Δήμος Ηγουμενίτσας
  Χρήστου Αλέκα του Κωνσταντίνου Δήμος Ηγουμενίτσας


  Δεν υπάρχουν σχόλια

  loading...

  Post Top Ad

  http://picasion.com/
  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic

  Post Bottom Ad