Βραβεύτηκε η Αδελφότητα Λιμπόβου Φιλιατών από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας


Βραβεύτηκε η Αδελφότητα Λιμπόβου (Κρυονέρι) η σημερινή ονομασία Φιλιατών από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, κατά την κοπή της πίτας του Ηπειρώτη, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018. 
Αφορμή αποτέλέσε η ενεργός πολιτιστική της δράση το 2017 με αποκορύφωμα την ίδρυση και τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου στο χωριό. 
Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της Αδελφότητας Μηνάς Μαγγόπουλος. 
Συμπληρώνονται 23 χρόνια από τότε που είκοσι δύο Λιμποβίτες, μόνιμοι κάτοικοι Αθηνών, αποϕάσισαν στις 20 Μαΐου 1975 την ίδρυση της Αδελϕότητας Κρυονερίου (Λιμπόβου) «Καλόγερος Σαμουήλ», με έδρα την Αθήνα. 
Η Αδελϕότητα από την ίδρυσή της αγωνίστηκε και αγωνίζεται, κάτω από δύσκολες συνθήκες, να κρατήσει ζωντανό το χωριό. Έχει να επιδείξει μεγάλο και σπουδαίο έργο. 
Η διάνοιξη δρόμων (παρακλαδίων), η κατασκευή αρδευτικών έργων, η τοποθέτηση κεντρικής κεραίας αναμετάδοσης τηλεόρασης, η τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης, η οικονομική ενίσχυση αναξιοπαθούντων συγχωριανών, η συμβολή για τη διαμόρϕωση των εξωτερικών χώρων του ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το ετήσιο πανηγύρι τον Δεκαπενταύγουστο, η έκδοση ημερολογίων, η οργάνωση εκδρομών και ϕυσικά η ανέγερση του ξενώνα, καθώς και, πρόσφατα, η λειτουργία λαογραφικού μουσείου, αποτελούν δείγματα της συνεχούς προσπάθειας της Αδελϕότητας Λιμποβιτών. 


 
Βραβεύτηκε η Αδελφότητα Λιμπόβου Φιλιατών από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας  Βραβεύτηκε η Αδελφότητα Λιμπόβου Φιλιατών από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 27, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες