Ηγουμενίτσα: Εκθέσεις φωτογραφίας σημαντικών καλλιτεχνών - Τη Δευτέρα η 1η έκθεση με φωτογραφίες του Κώστα Μπαλάφα









Μια σημαντική πρωτοβουλία για τα πολιτισμικά δεδομένα της Θεσπρωτίας έχει ξεκινήσει ο φωτογράφος Χρ. Μασούρας. Φιλοξενεί στο χώρο του εκθέσεις φωτογραφίας, με πρώτη αυτή του καταξιωμένου αείμνηστου φωτογράφου Κώστα Μπαλάφα, με νοσταλγικές εικόνες από την Ήπειρο του παρελθόντος. 
Η φωτογραφική δράση του Χρήστου Μασούρα είναι πληθωρική. 
Αγωνιστική και ταυτόχρονα εξομολογητική και διάσπαρτη από συναισθηματικές και λυρικές κάμψεις, που ανοίγεται σε πλάτος, αφημένη στην αυτοσχεδιαστική της ευχέρεια και την έμπνευση της στιγμής, χωρίς να ενδιαφέρεται τόσο για τη συμπύκνωση όσο για την αυθόρμητη έκφραση. 
Η ΕΚΘΕΣΗ
Η Έκθεση Φωτογραφίας με έργα του Κώστα Μπαλάφα, θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στο φωτογραφείο του κ. Μασούρα στην Ηγουμενίτσα (8ης Δεκεμβρίου 8α), σε συνεργασία με την Ακαδημία δημιουργικής φωτογραφίας LEICA, την Δευτέρα 19 Μαρτίου, 7 το απόγευμα και θα διαρκέσει μέχρι και τις 19 Απριλίου 2018. 
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
Ο Κώστας Μπαλάφας συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους Έλληνες εκπροσώπους της ανθρωπιστικής φωτογραφίας κατά τη μεταπολεμική περίοδο. 
Το έργο του αφιερωμένο στον απλό άνθρωπο του μόχθου και ιδιαίτερα στους κατοίκους των απομακρυσμένων χωριών της Ηπείρου.
Ο Κώστας Μπαλάφας έχει με το έργο του εξήντα χρόνων διατρέξει κυριολεκτικά αλλά και θεματικά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. 
Στην παρορμητική αλλά και ενσυνείδητη καλλιτεχνική αναζήτηση του διακατείχετο συχνά από έμμονους βιωματικούς προβληματισμούς. 
Η ραχοκοκαλιά αυτής της γης, και ταυτόχρονα ένας από τους βιωματικούς εκείνους προβληματισμούς που ανακύπτουν αδιάκοπα στο έργο του Κώστα Μπαλάφα, είναι η Ηπειρώτισσα γυναίκα, η Ελληνίδα μάνα: η κυρα-Μερόπη, η Βασιλική, η Λαμπρινή, η Ελένη. 
Η ανώνυμη γυναίκα που αναδύεται μέσα από το ομιχλώδες πολιτικό και κοινωνικό τοπίο της μεταπολεμικής ελληνικής επαρχίας σαν πραγματική τραγική μορφή. 
Ο Κώστας Μπαλάφας, αδιάφορο σε ποια περιοχή της Ελλάδας φωτογραφίζει, ποιο συγκεκριμένο έθιμο ή τοπίο έχει κεντρίσει το αισθητήριο του, πάντα αφουγκράζεται και παρατηρεί αυτή την ανώνυμη Ελληνίδα μάνα, την μάνα δηλαδή του ελληνικού λαού.


Ηγουμενίτσα: Εκθέσεις φωτογραφίας σημαντικών καλλιτεχνών - Τη Δευτέρα η 1η έκθεση με φωτογραφίες του Κώστα Μπαλάφα  Ηγουμενίτσα: Εκθέσεις φωτογραφίας σημαντικών καλλιτεχνών - Τη Δευτέρα η 1η έκθεση με φωτογραφίες του Κώστα Μπαλάφα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.