Μ.Κάτσης: 621.000 ευρώ στους Δήμους της Θεσπρωτίας για την αναβάθμιση παιδικών χαρών - Στόχος η βελτίωση της καθημερινότητας



Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, υπέγραψε σήμερα, Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, την απόφαση ενεργοποίησης της πρόσκλησης προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ για την «Προμήθεια και Τοποθέτηση Εξοπλισμού για την Αναβάθμιση Παιδικών Χαρών των Δήμων της Χώρας» στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης Δήμων «ΦιλόΔημος ΙΙ». Το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους δήμους της Χώρας για την υποβολή προτάσεων προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της ψυχαγωγίας των ανηλίκων. Το πρόγραμμα υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2019. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων ορίζεται η 31η Μαΐου 2018.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάριος Κάτσης, σχετικά με το νέο αυτό πρόγραμμα, τονίζει ότι πρόκειται για χρήματα που προορίζονται για έργα ζωτικής σημασίας για την τοπική κοινωνία και κάλεσε τους Δήμους και τους πολίτες σε συνεργασία ώστε να αξιοποιηθούν με τον βέλτιστο τρόπο.


Συγκεκριμένα δήλωσε: « Πρόκειται για μια δράση που σχεδίασε η κυβέρνηση και τα Υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης, που στοχεύουν στην βελτίωση της καθημερινής ζωής του πολίτη. Συχνά δεχόμασταν αιτήματα από τοπικές κοινότητες για ανακατασκευή παιδικών χαρών αλλά προσέκρουαν στην έλλειψη χρηματοδότησης των Δήμων. Πλέον υπάρχουν χρήματα να αξιοποιηθούν ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από το ίδιο πρόγραμμα δόθηκαν 785.600€ στους Δήμους της Θεσπρωτίας για προμήθεια μηχανημάτων έργου αλλά και συντήρηση σχολικών κτηρίων. Το πόσο αναγκαίο ήταν αυτό αποδεικνύεται ότι σε περίπτωση ανάγκης, υπήρχαν κάθε φορά τριβές για το που θα βρίσκονται τα μηχανήματα ή το κενό καλυπτόταν από εξωτερικούς εργολάβους με κόστος για τους πολίτες.

Είναι μια ευκαιρία ώστε να ενεργοποιηθούν οι τοπικές κοινωνίες και σε διαβούλευση με τους Δήμους να διεκδικήσουν την βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων με την μέγιστη κοινωνική ανταποδοτικότητα.


Μ.Κάτσης: 621.000 ευρώ στους Δήμους της Θεσπρωτίας για την αναβάθμιση παιδικών χαρών - Στόχος η βελτίωση της καθημερινότητας Μ.Κάτσης: 621.000 ευρώ στους Δήμους της Θεσπρωτίας για την αναβάθμιση παιδικών χαρών - Στόχος η βελτίωση της καθημερινότητας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 13, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.