Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουλίου: Γιατί καταψηφίσαμε την άδεια για την έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου;




Η άδεια που, κατά πλειοψηφία, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι μια απόφαση που υποθηκεύει το παρόν και το μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας.

Το πλαίσιο πάνω στο οποίο στηρίζεται η εξόρυξη πετρελαίου σημαίνει σε απλά ελληνικά…

· Αρπαγή του ενεργειακού πλούτου της περιοχής μας από το μονοπωλιακό κεφάλαιο.

· Σοβαρή περιβαλλοντική απειλή για τη χλωρίδα, την πανίδα και φυσικά τους υδάτινους πόρους.

· Μπλέξιμο της χώρας και της περιοχής σε επικίνδυνα πολεμικά μονοπάτια.

· Απειλή για άλλους κλάδους παραγωγικής δραστηριότητας στους οποίους δραστηριοποιούνται μικρομεσαίοι επαγγελματίες (τουρισμός, γεωργία, κτηνοτροφία κ.α).

· Κανένα άμεσο ή έμμεσο όφελος για τον λαό της περιοχής (ούτε τα μεροκάματα θα αυξηθούν, ούτε η τιμή του πανάκριβου πετρελαίου θα μειωθεί για τα λαϊκά νοικοκυριά).

Τα παραπάνω δεν είναι θεωρητικά σχήματα. Προκύπτουν από την διεθνή εμπειρία (δηλ άλλες περιοχές που εντοπίστηκε και εξορύχτηκε πετρέλαιο) αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του οικονομικού συστήματος (καπιταλισμός), παρά τις προσπάθειες εξωραϊσμού του…..

Γενικά δεν είμαστε αντίθετοι στην εξόρυξη υδρογονανθράκων. Ασφαλώς και θα πρέπει να αξιοποιηθεί ο ενεργειακός και ορυκτός πλούτος της περιοχής μας και της χώρας και να συμβάλει στην πραγματική ενεργειακή αυτάρκεια. Η αξιοποίηση αυτή όμως πρέπει να γίνει προς το συμφέρον του λαού μας με βάση τον κεντρικό σχεδιασμό, με σεβασμό στο περιβάλλον, με ισόρροπη ανάπτυξη σε σχέση με άλλους υφιστάμενους κλάδους και θέσεις εργασίες με πλήρη δικαιώματα.

Τα περί άδειας μόνο για την έρευνα που επικαλούνται όσοι υπερψήφισαν την πρόταση αυτή είναι αυτό που ο λαός μας περιγράφει με τη φράση «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Η όλη διαδικασία είναι μια αλυσίδα με γνωστή ακολουθία. Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε μια ευκαιρία να μπλοκάρει την όλη διαδικασία και να καλέσει το λαό της περιοχής μας να ακυρώσει στην πράξη τους επικίνδυνους σχεδιασμούς. Αντ’ αυτού η ισχυρή πλειοψηφία έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στο διαχρονικό έγκλημα που μαγειρεύεται και στην περιοχή μας.

Ο λαός του Δήμου μας ελπίζουμε να έβγαλε τα κατάλληλα συμπεράσματα…


Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουλίου: Γιατί καταψηφίσαμε την άδεια για την έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου; Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουλίου: Γιατί καταψηφίσαμε την άδεια για την έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.