ΑΝΟΙΞΗ: Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ - ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΟΡΚΟΥ


Η εποχή στην οποία συντελείται μια φυσική αναγέννηση στο περιβάλλον της χωράς μας,. τα περισσότερα είδη φυτών μπαίνουν σε ανθοφορία και γεμίζουν την φύση και τους κήπους μας με χρώματα αλλά και μεθυστικά αρώματα, πράγμα που επηρεάζει θετικά τον ψυχικό μας κόσμο.

Οι εργασίες που πρέπει να γίνουν είναι πολλές καθώς ο κήπος την περίοδο αυτή έχει την τιμητική του. παρακάτω θα ασχοληθούμε με τις φροντίδες που πρέπει να γίνουν καθώς και με μερικά από τα πιο δημοφιλή λουλούδια που κοσμούν τους περισσότερους κήπους αλλά και μπαλκόνια.

Τον περισσότερο χρόνο συνήθως αυτή την εποχή θα τον αφιερώσουμε στον χλοοτάπητα. Για τα ψυχρόφιλα ήδη (αυτά που συνήθως ονομάζουμε « γκαζόν », είναι απαραίτητος ο αερισμός (με μηχανικά ή χειρονακτικά μέσα), και το χαμηλό σε ύψος κούρεμα. 
Αν χρειάζεται σε αραιούς τάπητες ακολουθεί η επισπορά καθώς και η βασική λίπανση η οποία κρίνεται απολύτως απαραίτητη. 
Συντήρηση επίσης θα χρειαστεί και το αρδευτικό μας δίκτυο καθώς την λίπανση θα πρέπει να την διαδεχθεί η άρδευση. για τους ήδη εγκατεστημένους χλοοτάπητες η συχνότητα άρδευσης της εποχής είναι δύο – τρείς φορές εβδομαδιαίως. 



Για τα θερμόφιλα είδη (τριφύλλι, αγριάδα ) συστήνουμε την λίπανση με αζωτούχο λίπασμα ώστε να προωθηθεί η εαρινή τους αγρύπνηση.

στον κήπο ολοκληρώνουμε τα κλαδέματα που μας έχουν μείνει από τον χειμώνα κυρίως σε φυτικούς φράκτες αλλά και σε καρποφόρα δένδρα όπως τα εσπεριδοειδή. για τους θάμνους μας είναι η εποχή στην οποία θα κάνουμε τον κλαδοκάθαρο, δηλαδή την απομάκρυνση μικρών κλαδίσκων γερασμένων ή πυκνών ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε καλύτερο αερισμό κ φωτισμό για τα φυτά μας.

η απομάκρυνση των ζιζανίων από τα φυτά και τους θάμνους μας κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την καλύτερη ανάπτυξη των φυτών. Το βοτάνισμα ακολουθεί η λίπανση των δένδρων κ των θάμνων.

Η αφύπνιση της φύσης την περίοδο αυτή έχει σαν συνέπεια την εμφάνιση των πρώτων ασθενειών και εντόμων τα οποία θεωρούνται «εχθροί» μας.

Η αντιμετώπιση τους πρέπει να γίνεται με σύνεση κ προσοχή και η χημική τους αντιμετώπιση θα πρέπει να αποτελεί την έσχατη λύση. στις μέρες μας υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντιμετωπιστούν με βιολογικούς τρόπους τα περισσότερα είδη ξενιστών από τους κήπους. η συμβουλή ειδικών ανθρώπων κρίνεται απαραίτητη καθώς τα περισσότερα από τα φάρμακα που χρησιμοποιούσαν οι παππούδες και οι πατεράδες μας έχουν αποσυρθεί από την αγορά.


* Τα φυτώρια Ntorkos Plants ιδρύθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’80, από τον κύριο Γεώργιο Ντόρκο, με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή εσπεριδοειδών και καλλωπιστικών φυτών εξωτερικού χώρου.
Το έτος 2004 με την προσθήκη του κυρίου Άγγελου Ντόρκου Γεωπόνου Τ.Ε. στο ανθρώπινο δυναμικό, η επιχείρηση ξεκίνησε δυναμικά την επέκτασή της στους τομείς των λαχανικών και εποχιακών φυτών.


 
ΑΝΟΙΞΗ: Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ - ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΟΡΚΟΥ ΑΝΟΙΞΗ: Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ - ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΟΡΚΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 06, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.