Κλιμάκιο του Σύριζα Θεσπρωτίας επισκέφτηκε τις μονάδες Υγείας ΤΟΜΥ και ΤΕΠ Ηγουμενίτσας




Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Σύριζα Θεσπρωτίας επισκέφτηκε τις μονάδες Υγείας ΤΟΜΥ και ΤΕΠ Ηγουμενίτσας. Είδε τις εγκαταστάσεις, συζήτησε με τους εργαζόμενους, άκουσε τα προβλήματα, κατέγραψε τις ελλείψεις.

Η μονάδα ΤΟΜΥ άρχισε να στελεχώνεται με διοικητικό και ιατρικό προσωπικό. Τεχνικοί καταγράφουν τις παρεμβάσεις στις κτηριακές εγκαταστάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες ώστε το κτήριο να είναι ασφαλές και λειτουργικό. Σε εύλογο χρονικό διάστημα, με την ολοκλήρωση των προσλήψεων και του υπόλοιπου προσωπικού που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα έχουμε μια δομή που θα παρέχει την προβλεπόμενη πρωτοβάθμια υγεία στους πολίτες, με έμφαση την πρόληψη, την αγωγή υγείας, την οικογενειακή ιατρική, τις δράσεις προστασίας της δημόσιας Υγείας.

Στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας η ενοποίηση των υπαρχόντων δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΚΥ Ηγουμενίτσας-ΠΕΔΥ) γίνεται ομαλά και τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται από την μετεγκατάσταση, με συνεργασία επιλύονται σταδιακά. Η προσπάθεια από το προσωπικό και τους αρμόδιους είναι διαρκείς. Η βοήθεια και παρέμβαση των κεντρικών προϊστάμενων αρχών (6η ΥΠΕ, Υπουργείο Υγείας) όπου χρειαστεί, απαιτείται να είναι άμεση (κυρίως με θεσμικό χαρακτήρα).

Με την ολοκλήρωση των νέων προσλήψεων γιατρών για το ΤΕΠ που βρίσκονται σε εξέλιξη (παθολόγος, χειρούργος, καρδιολόγος, αναισθησιολόγος, ορθοπεδικός) θα παρέχεται πλήρης υγειονομική κάλυψη στους πολίτες και επιπλέον θα εξυπηρετούνται και επείγοντα περιστατικά (Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, μικρά χειρουργεία, κέντρο τραύματος).

Οι εργασίες για την ομαλή πρόσβαση (κατασκευή δρόμου έναντι παλαιών εργατικών κατοικιών), την σήμανση και την μετακίνηση βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης. Τα σημερινά προβλήματα είναι πρόσκαιρα. Η προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους πρέπει να συνεχιστεί με πιο εντατικούς ρυθμούς. Το ιατρικό- νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, που έβαλε και εξακολουθεί να βάζει πλάτη στην προσπάθεια για να παραμείνει το σύστημα υγείας όρθιο, είναι η εγγύηση για αναβαθμισμένη παροχή υγείας στην περιοχή μας.

Ένα αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται σε εξέλιξη με αποκλειστικό γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Το έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας.

Παπαρούνας Παύλος
Συντονιστής ΝΕ Σύριζα Θεσπρωτίας


Κλιμάκιο του Σύριζα Θεσπρωτίας επισκέφτηκε τις μονάδες Υγείας ΤΟΜΥ και ΤΕΠ Ηγουμενίτσας Κλιμάκιο του Σύριζα Θεσπρωτίας επισκέφτηκε τις μονάδες Υγείας ΤΟΜΥ και ΤΕΠ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 30, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.