Δήμος Φιλιατών: Ψήφισμα σχετικά με τις μεταθέσεις Ιατρών από το Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ Φιλιατών Θεσπρωτίας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλιατών, στη συνεδρίαση του την Δευτέρα 05-03-2018, αφού έλαβε υπόψη του την επιστολή Ιατρών του Γ.Ν – Κ.Υ Φιλιατών για τις επικείμενες μεταθέσεις Ιατρών από το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών– Κ.Υ Θεσπρωτίας, τα δημοσιεύματα του τύπου και την εισήγηση του δημάρχου για το θέμα αυτό,

Αποφάσισε ομόφωνα τη δημοσίευση του παρακάτω ψηφίσματος (αριθμός απόφασης 33/2018).

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία για την υποστελέχωση των δομών Υγείας στο Νομό Θεσπρωτίας, που πρόκειται να επιδεινωθεί μετά την εφαρμογή του νόμου που προβλέπει εθελούσια μετακίνηση ιατρικού προσωπικού ανεξαρτήτως των αναγκών και της σύμφωνης γνώμης της δομής.Η πολιτική αυτή στον κρίσιμο τομέα της Υγείας, θα οδηγήσει όλες τις δομές της και ιδιαίτερα το Γενικό Νοσοκομείο - Κ.Υ. Φιλιατών Θεσπρωτίας, που βρίσκεται στην παραμεθόριο, σε αδυναμία να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις ανάγκες.

Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση:

· Να καλύψει άμεσα τα κενά που υπάρχουν στις υφιστάμενες δομές Υγείας.

· Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις του Γενικού Νοσοκομείου - Κ.Υ. Φιλιατών Θεσπρωτίας για την καλλίτερη λειτουργία και του Τ.Ε.Π.

· Να μην εγκρίνεται καμμιά μετακίνηση Ιατρικού Προσωπικού χωρίς προηγούμενη αντικατάσταση.

· Να μην επιτραπεί η μετακίνηση προσωπικού εάν και εφόσον δεν έχουν καλυφθεί οι οργανικές θέσεις.

Τέλος καταγγέλλουμε τις επιχειρούμενες πολιτικές παρεμβάσεις για την μετακίνηση νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού από το Γενικό Νοσοκομείο στο Τ.Ε.Π (Ηγουμενίτσα).

Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας και στους τοπικούς βουλευτές. 


Ο Πρόεδρος του
Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών
Χρήστος Ν. Γκίζας


Δήμος Φιλιατών: Ψήφισμα σχετικά με τις μεταθέσεις Ιατρών από το Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ Φιλιατών Θεσπρωτίας. Δήμος Φιλιατών: Ψήφισμα σχετικά με τις μεταθέσεις Ιατρών από το Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ Φιλιατών Θεσπρωτίας. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 12, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες