Εγκαταλελειμμένη και ερημωμένη η περιοχή της παλαιάς εθνικής οδού Ηγουμενίτσας-ΙωαννίνωνΌποιος ταξιδέψει στην παλαιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων, με πικρία θα διαπιστώσει ότι η περιοχή έχει εγκαταλειφθεί και ερημώσει. 
Άνθρωπο σπάνια συναντά κανείς, αυτοκίνητα σχεδόν καθόλου, παρά μόνο αγελάδες να κινούνται ελεύθερα και άνετα στο οδόστρωμα, επιχειρήσεις κλειστές, συγκοινωνία μηδέν. 
Οι λιγοστοί κάτοικοι υποστηρίζουν ότι οι δήμοι Σουλίου και Ζίτσας, στους οποίους ανήκουν τα χωριά της περιοχής "δεν κάνουν τίποτε το ουσιαστικό, για να υπάρξει έστω μια προσπάθεια ξαναζωντανέματος". 
Αφήνονται εντελώς ανεκμετάλλευτα μνημεία της φύσης και δεν δίνεται τουριστική ώθηση. 
Το αποτέλεσμα της εγκατάλειψης και της ερήμωσης είναι να έχουν περιορίσει το χρόνο παραμονής τους ή να μην πηγαίνουν καθόλου στα χωριά τους οι συνταξιούχοι, που διαμένουν στα αστικά κέντρα, ενώ παλαιότερα έμεναν για μεγάλο χρονικό διάστημα. 


 
Εγκαταλελειμμένη και ερημωμένη η περιοχή της παλαιάς εθνικής οδού Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων  Εγκαταλελειμμένη και ερημωμένη η περιοχή της παλαιάς εθνικής οδού Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 22, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες