Με μεγάλη επιτυχία η παράσταση των ΤΡΩΑΔΩΝ του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας



Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το Σάββατο το βράδυ στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα της Εστίας, η παράσταση των ΤΡΩΑΔΩΝ του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας.

Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα με πρωταγωνιστές τους δεκαέξι μαθητές της Α΄ και Β΄Λυκείου και σκηνοθέτη – δασκάλα υποκριτικής και τραγουδιού την φιλόλογο Άννα Ρεντζεπέρη, σε ένα δύσκολο είδος, όπως αυτό της αρχαίας τραγωδίας.

Ο συγχρονισμός του οκταμελούς χορού, η μελωδική φωνή των κοριτσιών, η υποκριτική δεινότητα των ηθοποιών στους ρόλους και ο ρυθμός της παράστασης καθώς και η ερμηνεία του μοιρολογιού από την υπεύθυνη καθηγήτρια, έδωσε ένα αποτέλεσμα που είναι μακράν ανώτερο από τις συνηθισμένες μαθητικές παραστάσεις.

Οι φωτισμοί του κυρίου Σταύρου ήταν εξαιρετικά ατμοσφαιρικοί και απέδωσαν την μελαγχολία του έργου, πραγματικά από έναν επαγγελματία του είδους.

Η σκηνογραφία λιτή, που αναδείκνυε την υποκριτική ικανότητα των μαθητών, τα ρούχα εξαιρετικά προσεγμένα, κεντημένα όλα με κοσμήματα, δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα από επαγγελματικές παραστάσεις.

Με φυσικό ήχο, ήχο κρουστών και τις εκπληκτικές φωνές των μαθητών, ήταν πραγματικά μια παράσταση performance, που ανέβασε ψηλά τον πήχη των σχολικών παραστάσεων.

Παρευρέθηκαν επίσημη της πόλης και της εκπαίδευσης και μεγάλο πλήθος κόσμου που έφυγε συγκινημένος, συναισθηματικά φορτισμένος και ψυχικά γεμάτος θεωρώντας ότι παρακολούθησε με τον ιδανικότερο τρόπο ένα είδος αρκετά ξένο σε αυτόν και δύσκολο και με την – ευχάριστη για μας – απαίτηση να ξαναπαρουσιαστεί το έργο.

Συγχαρητήρια σε μαθητές και καθηγήτρια, ευχαριστούμε τον κόσμο για την ευγενική του παρουσία.


Με μεγάλη επιτυχία η παράσταση των ΤΡΩΑΔΩΝ του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας Με μεγάλη επιτυχία η παράσταση των ΤΡΩΑΔΩΝ του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.