Δελτίο τύπου από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων Θεσπρωτίας


Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων Θεσπρωτίας συνεχίζοντας τις ενημερωτικές εξορμήσεις που έχει προγραμματίσει επισκέφθηκε στις 24/5/18 τους Φιλιάτες Θεσπρωτίας. Η εμπειρία που αποκομίσαμε από την κοινωνία της περιοχής είχε διφορούμενα χαρακτηριστικά στη στάση της πλειοψηφίας του κόσμου που μέσα από τον αποπροσανατολισμό που έχει δεχθεί από τους τοπικούς άρχοντες πιστεύει ότι θα έρθει η ανάπτυξη μέσα από τα πετρέλαια.

Αυτό έχει να κάνει με τ΄ότι ο Δ. Φιλιατών συνολικά με την εφαρμογή του Καλλικράτη με την επακόλουθη εγκατάλειψη και τις μνημονιακές πολιτικές οδηγήθηκε σ΄ένα σύμπλεγμα αλυσιδωτών προβλημάτων που οδήγησε στην ερήμωση στη φτώχια & στην ανεργία τους εναπομείναντες κατοίκους και επιπρόσθετες συνέπειες να χάνονται πολιτισμικές παραδόσεις, έθιμα κτλ. Ακριβώς πάνω σ΄αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι κάτοικοι πατούν τοπικοί παράγοντες της περιοχής τάζοντας λαγούς με πετραχήλια στη δήθεν ανάπτυξη, στη δήθεν σωτηρία που φέρνουν μαζί με τα τρυπάνια τους οι πολυεθνικές.

Στον ίδιο χορό και ορισμένα τοπικά ΜΜΕ που αρνούνται να δημοσιεύσουν ανακοινώσεις μας αλλά δεν έχουν κανένα ενδοιασμό στο να φωνάζουν να βγουν τα πετρέλαια ανατρέχοντας και αναδημοσιεύοντας εφημερίδες και ιστορίες της δεκαετίας του 70΄ σε σχέση με την εξόρυξη πετρελαίων στην περιοχή, ξεχνούν όμως ότι σήμερα σε σχέση με το 70΄υπάρχει η ανάλογη εμπειρία και τα τραγικά αποτελέσματα από την έρευνα & εξόρυξη πετρελαίων, σ΄αυτούς ένα θα πούμε ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ.

Στο ίδιο μοτίβο και η παρουσίαση 23/5/18 της εκπομπής έκτρωμα password από την ΕΡΤ που σαν σύγχρονη ΥΕΝΕΔ τάσσεται στο πλευρό των κυβερνητικών επιλογών υπέρ των πολυεθνικών για τον αποπροσανατολισμό του Ελληνικού λαού.

Θα συνεχίσουμε στον δρόμο αντίστασης που έχουμε επιλέξει και καλούμε να βγει μπροστάρης στον τόπο του ο λαός και υψώνοντας το μπόι του να ανατρέψει τις επιλογές κυβέρνησης και πολυεθνικών.

ΣΩΤΗΡΙΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ –ΕΥΗΜΕΡΙΑ που μας τάζουν ισούται με θάνατο, οι εξορύξεις θα φέρουν μπίζνες από τις οποίες όχι μόνο δεν θα αποκομίσουμε κέρδη, αλλά θα χάσουμε και ότι μας έχει απομείνει.

Δελτίο τύπου από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων Θεσπρωτίας Δελτίο τύπου από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 26, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.