"Λαθρεμπόριο" απορριμμάτων κάνουν στην Κέρκυρα; - Κοντέινερ ετοιμαζόταν για τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου…


Το θέμα των απορριμμάτων της Κέρκυρας, μας απασχολεί επί 3 συναπτά έτη, με την αδυναμία αλλά και την έλλειψη βούλησης των τοπικών αρχών στο να διαχειριστούν τα απορρίμματα τους, να έχει φέρει το νησί των Φαιάκων, ένα βήμα πριν την καταστροφή της τουριστικής οικονομίας

Και επι τρια χρόνια γίνονται αιτήματα για μεταφορά μέρους των απορριμμάτων ενώ ενδεικτικό του πόσο χαλαρά έχουν πάρει την υπόθεση, είναι το γεγονός πως αποφάσισαν 2 μήνες πρν την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν να πραγματοποιήσουν δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων.

Και το δημοτικό συμβούλιο αυτό θα μείνει στην τοπική ιστορία του νησιού σαν μνημείο στρουθοκαμηλισμού και μικροπολιτικής, καθώς λίγο πριν την έναρξη της σεζόν αποφάσισαν «ομόφωνα» να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί, χαϊδεύοντας αυτιά και αποφεύγοντας να δώσουν μια δυναμική προσωρινή λύση, μέχρι την υλοποίηση του σχεδιασμού που προβλέπει ΧΥΤΥ και εργοστάσιο, ένα εργοστάσιο που ενώ υπήρχε έτοιμη μελέτη, δεν προχώρησε επειδή ήταν ΣΔΙΤ, καθώς η παράταξη της πλειοψηφίας (που εκλέχθηκε με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ) έκτος των άλλων έδειξε και ιδεολογικές αγκυλώσεις.

Ετσι φτάσαμε στο σήμερα με τα απορρίμματα να πνίγουν το νησί και με την υπηρεσία Καθαριότητας να ανακοινώνει πριν λιγες ώρες πως σταματά την αποκομιδή. Βάζουν λουκέτο δηλαδή.



Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες της paramythia-online.gr, κοντέινερ με απορρίμματα ετοιμαζόταν να περάσει απέναντι για Παραμυθία ενώ μετα από καταγγελία στην δήμαρχο Σταυρούλα Μπραίμη και μετά από επικοινωνία με ΟΛΗΓ και λιμενικό, έγινε έλεγχος στο όχημα στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Ο οδηγός ισχυρίστηκε πως θα τα πήγαινε Πάτρα και πως είχε ανακυκλώσιμα υλικά. Και ενώ είχε ζυγιστεί για να περάσει, αποφάσισε να μην επιβιβαστεί στο πλοίο. Τα απορρίμματα λόγω του περιορισμένου φορτιού σε σχέση με το πρόβλημα που υπάρχει στο νησι, αποδεικνύει πως δεν είναι απορρίμματα της δημοτικής αρχής, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τα απορρίμματα προκύπτουν από ιδιώτη επιχειρηματία.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ενημερωθεί για να μην επιτραπεί κάτι τέτοιο, ενώ όπως δήλωσε στην paramythia-online.gr η δήμαρχος Σουλίου, οι υπηρεσίες του δήμου θα βρεθούν στον ΧΥΤΑ για έλεγχο των μετρήσεων των φορτίων.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι από πού προέρχονται τα απορρίμματα (δεν είναι του δήμου Κέρκυρας), και με ποιους συνεννοήθηκαν για την μεταφορά.


 
"Λαθρεμπόριο" απορριμμάτων κάνουν στην Κέρκυρα; - Κοντέινερ ετοιμαζόταν για τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου… "Λαθρεμπόριο" απορριμμάτων κάνουν στην Κέρκυρα; - Κοντέινερ ετοιμαζόταν για τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου… Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 19, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.