Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Θεσπρωτίας συγχαίρει τους μαθητές


Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, η Σχολική Σύμβουλος 1ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Θεσπρωτίας και ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων, παρακολούθησαν στις 8 Μαΐου 2018 ένα εξαιρετικό Θεατρικό Φεστιβάλ με τίτλο «Κι αν ήσουν εσύ;», που διοργάνωσαν Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και στο οποίο συμμετείχαν σχολικές μονάδες του νομού. Οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών συνεργάστηκαν μεταξύ τους και παρουσίασαν μία εξαιρετική μινιμαλιστική θεατρική σύνθεση, αξιοποιώντας επί σκηνής τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος.

Θέλουμε να συγχαρούμε ιδιαίτερα τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, Δημοτικό σχολείο Νέας Σελεύκειας και Δημοτικό Σχολείο Παραποτάμου, για τα θεατρικά δρώμενα που παρουσίασαν.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και τους θεατροπαιδαγωγούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για το ενδιαφέρον και τις δράσεις που διοργανώνουν και ιδιαίτερα τον εκπαιδευτικό θεατρικής αγωγής Χριστόδουλο Κωτσίνα, που υποστήριξε τους εκπαιδευτικούς στη διάρκεια της χρονιάς και συντόνισε την τελική εκδήλωση.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές όλων των βαθμίδων να γνωρίσουν με τρόπο βιωματικό, σύγχρονες καταστάσεις και να κατανοήσουν την ανάγκη ενεργοποίησής τους, για την οικοδόμηση ενός ανθρώπινου και βιώσιμου μέλλοντος. Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ» εστιάζει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών και κατ’ επέκταση της τοπικής κοινωνίας στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων. Και με την χτεσινή παράσταση σίγουρα το κατάφερε!

Συγχαίρουμε λοιπόν τους εκπαιδευτικούς μας για το υψηλό έργο που επιτελούν, εμπλουτίζοντας την εκπαιδευτική πράξη, με τέτοιους δημιουργικούς τρόπους. Οι δράσεις τους αποτελούν παράδειγμα ομαδικότητας και συνεργασίας και τιμούν τη σχολική κοινότητα και όλη την τοπική κοινωνία.

Και πάλι μπράβο και καλή συνέχεια στις δράσεις σας!
Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Θεσπρωτίας συγχαίρει τους μαθητές Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Θεσπρωτίας συγχαίρει τους μαθητές Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 12, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.