Θεσπρωτία: H επέλαση των Δανών ξεκινά - Του Γιώργου Μαλαμίδη (+ΒΙΝΤΕΟ)



Με απόλυτη επιτυχία έλαβε χώρα εχτές η πρώτη ημέρα ορειβατικών περιηγήσεων με επισκέπτες Δανούς που πραγματικά "διψούσαν" να γνωρίσουν την περιοχή μας.

Η περιήγηση άρχισε από το Φοινίκι Φιλιατών όπου θαύμασαν την αρχιτεκτονική των χαρακτηριστικών τοξοτών θυρών και στη συνέχεια στο λαογραφικό μουσείο του χωριού, έμαθαν για τις συνήθειές μας. 
Στο νερόμυλο Ριζού μετά τη Τζούμα, είδαν πόσο δύσκολα έβγαινε το ψωμί τα παλιά χρόνια και πως καθαρίζαμε και ακόμα καθαρίζουμε οικολογικά τα χαλιά μας στις νεροτριβές. 
Στις περιβόητες σάρες του καλντεριμιού του Λάγγαρη, εν συνεχεία περπάτησαν με θέα μαγική και στου Αι Μηνά τον τόπο απόλαυσαν παραδοσιακές ντόπιες γεύσεις. 
Γυρνώντας πίσω με πλήθος εικόνες και αναμνήσεις που θα τους συντροφεύουν για πάντα. 





Ευχάριστη έκπληξη για αυτούς αποτέλεσε η χορηγία της εταιρείας γαλακτοκομικών Μακρή - Φιλιάτες, που γενναιόδωρα πρόσφερε 20 δοχεία γίδινο ξυνόγαλο πρώτης ποιότητας και φυσικά άλλες 20 συσκευασίες της γνωστής σε όλους μας με αγνά υλικά φτιαγμένη, κρέμας-βανίλια. 
Τα δύο προϊόντα έλαβαν τα καλύτερα σχόλια από τους παρευρισκόμενους Δανούς, οι οποίοι θέλησαν να μάθουν που θα βρουν περισσότερη ποσότητα των ανωτέρω.

Σήμερα με το καλό ανεβαίνουμε στο Σταυρό Σουλίου και στην συνέχεια θα απολαύσουμε μία περιήγηση στο πραγματικά πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της Ελέας.

 
Θεσπρωτία: H επέλαση των Δανών ξεκινά - Του Γιώργου Μαλαμίδη (+ΒΙΝΤΕΟ) Θεσπρωτία: H επέλαση των Δανών ξεκινά - Του Γιώργου Μαλαμίδη (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 29, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.