Με 141 συμμετοχές απο όλη την Ήπειρο, ολοκληρώθηκε το 2ο τουρνουά Basketball 3on3 Παραμυθιάς της ΚΝΕ



Η Οργάνωση Παραμυθιάς της ΚΝΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες νέους που συμμετείχαν και παρακολούθησαν το 2ο τουρνουά Basketball 3on3 Παραμυθιάς που διεξήχθη την Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο 21, 22, και 23 Ιούνη 2018 στο γήπεδο του παλιού Δημοτικού Σχολείου. Το σύνθημα των εκδηλώσεων ήταν «ΟΧΙ στον διαδικτυακό εθισμό, ΝΑΙ στον αθλητισμό». Η επιτυχία, σε κάθε επίπεδο, της διοργάνωσης επιβεβαιώνει τη δίψα της νέας γενιάς για μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό κόντρα στις λογικές της παραίτησης, του ατομικισμού, της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, της απαισιοδοξίας, των αδιεξόδων.

Στο τουρνουά συμμετείχαν 35 ομάδες όλων των κατηγοριών με 141 αθλητές (έναντι 116 στην περσινή διοργάνωση) από την Παραμυθιά και άλλες περιοχές του Δήμου Σουλίου, την Ηγουμενίτσα, τα Γιάννενα, τους Φιλιάτες και το Καναλάκι. Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν 26 παιδιά ηλικίας 9-12 ετών, 50 παιδιά και νέοι ηλικίας 13-17 ετών, 41 νέοι ηλικίας 18-29 ετών και 24 «αιώνιοι νέοι» άνω των 30…

Θα θέλαμε θερμά και ειλικρινά να ευχαριστήσουμε:

Τους 141 ερασιτέχνες αθλητές όλων των ηλικιών αλλά και τους περισσότερους από 40 νέους και μη που βοήθησαν στην τεχνική υποστήριξη του τουρνουά (διαιτητές, μέλη γραμματείας, ηχητική υποστήριξη, ενημέρωση ομάδων, ιατρική και νοσηλευτική υποστήριξη κ.α).

Το επιστημονικό προσωπικό, τα παιδιά της Θεραπευτικής Κοινότητας και τον Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος για την αμέριστη συμπαράσταση τους.

Το ερασιτεχνικό καλαθοσφαιρικό σωματείο ΚΑΕ Παραμυθιάς για την ανεκτίμητη υποστήριξή του σε όλους τους τομείς της διοργάνωσης.

Τους εργαζόμενους του Δήμου Σουλίου και όσους άλλους ενεπλάκησαν από πλευράς Δήμου και παρέδωσαν το γήπεδο σε καλή κατάσταση.

Όλα τα τοπικά διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης και ιδιαίτερα το paramythia-online για την υποστήριξη στην προβολή του τουρνουά και στην έγκαιρη ενημέρωση ομάδων και συμμετεχόντων.

Ραντεβού τον Ιούνιο του 2019 στο 3ο τουρνουά και καθημερινά στους αγώνες για μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

…και καλή επιτυχία στο 2ο τουρνουά «Μάκης Μπάμπας» που διοργανώνει η ΚΑΕ Παραμυθιάς 26, 27, 28 Ιουλίου 2018.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Διεξήχθησαν 54 αγώνες σε έναν 3ημερο μαραθώνιο 876 αγωνιστικών λεπτών μπάσκετ. Το Σάββατο πριν τους ημιτελικούς πραγματοποιήθηκε αγώνας επίδειξης (διπλό) της ομάδας του «ΚΕΘΕΑ Ήπειρος» με την ομάδα «All Stars Paramythia» η οποία αποτελούνταν από τα νέα μπασκετικά αστέρια της περιοχής μας. Για την ιστορία το ΚΕΘΕΑ επικράτησε 28-26.

Στην κατηγορία παιδιών δημοτικού, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκαν οι «Basketball Tigers» νικώντας στον τελικό την ομάδα «Team Dream» ενώ την τετράδα συμπλήρωσαν οι «Ηρακλής Παραμυθιάς» και οι «Καλύτεροι». Την πέμπτη θέση κατέλαβε η ομάδα «ΧΙ-ΜΙ-ΤΖΙ» σε ένα απίστευτο παιχνίδι κόντρα στους αξιόμαχους «Los Asteros». Τους αγώνες της κατηγορίας παρακολούθησε πλήθος κόσμου που έμεινε άφωνος από τις ικανότητες των ανατέλλοντων αστέρων του τοπικού μας μπάσκετ.

Η κατηγορία γυμνασίου, που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από την μεγάλη κατηγορία σε επίπεδο θεάματος, πραγματοποιήθηκε επίσης την Πέμπτη και πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκαν οι «NO NAME» μετά από συγκλονιστική μάχη με τους «Παραμυθιά BC». Στον μικρό τελικό επικράτησαν οι «Gangsters» της ομάδας «Σούλι» ενώ στην πέμπτη θέση κατετάγησαν οι «3 Basketball Stars» νικώντας του πραγματικούς μαχητές «Crew».

Στην μεγάλη κατηγορία των 22 ομάδων που διεξήχθη Παρασκευή (προκριματικά) και Σάββατο (τελική φάση), πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκαν οι «Baby Care» που νίκησαν, σε έναν τελικό που «έσπασε καρδιές» και με την παρουσία πλήθος κόσμου, την ομάδα «Haribo» με 14-13. Την τετράδα συμπλήρωσαν οι «Milwaukee» και «TEI» (περσινοί πρωταθλητές). Στην 5η θέση κατετάγησαν οι: «ΣΟΥΛΙ», «ΛΑΤΣΟΥΙ», «Αόρατοι» και «Thunder Nation». Στην 9η θέση κατετάγησαν οι: «TPG7000», «BBB» και «Draft 97» ενώ τις υπόλοιπες θέσεις συμπλήρωσαν οι «No Name», «King James», «ΦΚΒ» «SMS», «Los Bomperos», «ΚAE Παραμυθιάς», «Μπουρδέγκα», «4αα της Μαγείας», «ΤΤΜ» και «Σεβαστό» και «Αχτύπητοι των ΕΠΑΛ».

Πριν τον τελικό διεξήχθη ο διαγωνισμός τριπόντων με 18 συμμετοχές, κυρίως μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου. Στον τελικό αναμετρήθηκαν οι Γιώργος Ντρίτσος (1ος στον προκριματικό), Φάνης Κούρτης και Γιώργος Αθανασίου. Τελικά ο Γιώργος Αθανασίου που λίγες μέρες πριν τελείωσε την Γ Γυμνασίου κατάκτησε το διαγωνισμό με «χέρι αλφάδι».

Ομόφωνα η οργανωτική επιτροπή απένειμε τον τίτλο του «Ευ Αγωνίζεσθαι» στην ομάδα «Haribo» για την άψογη συμπεριφορά των παικτών της σε όλη την διάρκεια των αγώνων πράγμα που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση προς τους νέους αθλητές.

Το Σάββατο πριν τους ημιτελικούς πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα τον διαδικτυακό εθισμό όπου τοποθετήθηκαν ο Γιώργος Σαββίδης μέλος του προσωπικού του Συμβουλευτικού Σταθμού Ηγουμενίτσας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος και εκ μέρους της ΚΝΕ η Χρυσηίδα Γεωργίου.

Στο περιθώριο των αγώνων κυκλοφόρησε και υπογράφηκε μαζικά ψήφισμα προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου για την ανάπλαση του χώρου του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ, για την απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων και για την παράδοσή του στην νεολαία της Παραμυθιάς.


 
Με 141 συμμετοχές απο όλη την Ήπειρο, ολοκληρώθηκε το 2ο τουρνουά Basketball 3on3 Παραμυθιάς της ΚΝΕ Με 141 συμμετοχές απο όλη την Ήπειρο, ολοκληρώθηκε το 2ο τουρνουά Basketball 3on3 Παραμυθιάς της ΚΝΕ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 25, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.