ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΣΤΗ ΣΥΧΓΡΟΝΗ "ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΡΕΝΑ"



Δεν ξέρω αν τα παιδιά μας θα μπορέσουν με χαμογελαστά πρόσωπα να ζήσουν και να απολαύσουν αυτά τα νέα αποκτήματα της Πόλης μας. 
Αιτία κατά τη γνώμη μου είναι κάποιοι συμπολίτες, που κάνοντας κακή χρήση της Δημοκρατίας , της Ελευθερίας, και όλων των ¨καινών δαιμονίων¨ χωρίς να σέβονται τη Δημοκρατία και την Ελευθερία των συνανθρώπων μας. Μιλάω για τους ιδιοκτήτες ζώων και ιδίως σκύλων που τις απογευματινές ώρες κατακλύζουν τον παραλιακό χώρο κάνοντας κακή χρήση της νομοθεσίας υπέρ των ζώων σε βάρος των ανθρώπων και ειδικά των παιδιών.
Εχτές λοιπόν, 5 Ιουνίου , κάνοντας την καθημερινή μου βόλτα στην παραλιακή , κοντά στα γηπεδάκια του τένις , πλάι μου περπατούσε, κρατώντας μια τσάντα, ένα μικρό κοριτσάκι ρομά (γυφτάκι) 5-6 χρονών. 
Εκεί στα γηπεδάκια ήταν μια ομάδα 7-8 ατόμων με 4-5 σκυλιά διαφόρων τύπων και ξαφνικά , ένα από αυτά που ήταν ελεύθερο άρχισε να κυνηγάει το κοριτσάκι που άρχισε να τρέχει και να πέφτει και να ξανασηκώνεται κλαίγοντας και φωνάζοντας ¨μαμά¨. 
Η παρέα γελούσε με το θέαμα , χωρίς να κάνει τίποτα, και τότε πέρασε από το μυαλό μου η ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΡΕΝΑ , με τα θηρία που κατασπάρασσαν τους σκλάβους και αυτοί πανηγύριζαν. Χωρίς να το σκεφτώ και πολύ ξεκίνησα να τρέξω πίσω από το σκύλο μήπως του αποσπάσω την προσοχή και αφήσει το κοριτσάκι. 
Τότε σηκώθηκε ο ιδιοκτήτης, όπως αποδείχθηκε , όρμησε πάνω μου με απώθησε , και απείλησε ότι θα ¨καθαρίσει¨ όποιον τολμήσει να πειράξει το σκύλο του. 
Το κοριτσάκι κατέφυγε στη γυναίκα μου που ήταν παρούσα και στην συνέχεια κλαίγοντας και τρέχοντας έφυγε να συναντήσει τους δικούς της, ενώ ο ιδιοκτήτης του σκύλου τον μάζεψε και του φόρεσε λουρί.
Θα ήταν ένα τυχαίο περιστατικό και μια κακή στιγμή αν δεν επακολουθούσαν τα επόμενα γεγονότα. 
Επειδή θεώρησα προκλητική την αντίδραση των παρευρισκομένων (διασκέδαση με το γεγονός) και επειδή παρών στο περιστατικό ήταν και άτομο που γνώριζα ότι ήταν Αστυνομικός , με το σκύλο του, και δεν πήρε καμιά θέση κάλεσα το 100, την Αστυνομία και παρέμεινα στο χώρο. 
Αφού οι κληθέντες αστυνομικοί ήρθαν στο χώρο τους ανέφερα το γεγονός και τους υπέδειξα τον ιδιοκτήτη, αυτοί κατευθύνθηκαν προς αυτόν προκειμένου να επιβεβαιώσουν το γεγονός . 
Τότε ο Αστυνομικός που ήταν παρών και στο γεγονός πήγε τους προϋπάντησε, χαιρετήθηκαν αφού γνωριζόταν και άρχισε να τους λέει ότι εγώ χτύπησα το σκύλο, εκεί δεν άντεξα και του θύμισα το επάγγελμά του τις υποχρεώσεις του και τα καθήκοντά του (με απλά λόγια του τα έψαλα) παράλληλα κάποιες ¨κυρίες¨ της παρέας άρχισαν να λένε ότι γυφτάκι ήταν και τι έγινε , κάποια άλλη είπε ότι πέρασε και τον έφτυσε, γιαυτό την κυνήγησε και χίλια δυο άλλα. 
Σε κάποια από αυτές τόνισα ότι βάζει πιο ψηλά το ζώο από τον άνθρωπο και δει το παιδί, αλλά αυτή στον κόσμο της.

Φυσικά εκείνο που δεν φταίει σίγουρα είναι το ζώο. 
Η παιδεία, η μόρφωση η κουλτούρα και όλα τα νέα ήθη είναι αυτά που διαμορφώνουν το χαρακτήρα μας και μας κλείνουν στον εαυτό μας χωρίς να βλέπουμε τους γύρω μας. 
Η ανικανότητά μας να συμβιώσουμε και να συναλλαχθούμε με ανθρώπους μας κάνει να καταφεύγουμε στα άλογα ζώα , τα οποία δεν μας φέρνουν αντιρρήσεις, τα κάνουμε ότι θέλουμε και έτσι νιώθουμε δυνατοί και ισχυροί.

Να επανέλθουμε λοιπόν στο ξεκίνημα του άρθρου. 
Είναι δυνατόν το παιδάκι να κινηθεί ελεύθερα και να απολαύσει την παραλιακή της πόλης μας;
Χ.Σ. 


ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΣΤΗ ΣΥΧΓΡΟΝΗ "ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΡΕΝΑ" ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΣΤΗ ΣΥΧΓΡΟΝΗ "ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΡΕΝΑ" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.