Απομακρύνθηκε ο ιερέας από το Μαυρούδι Ηγουμενίτσας

 

Απομακρύνθηκε τελικά, μετά από απόφαση της Μητρόπολης, ο ιερέας από την ενορία Μαυρουδίου, δύο χρόνια μετά από τις πρώτες αντιδράσεις των κατοίκων του χωριού.

Υπενθυμίζουμε πως την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, ημέρα τέλεσης της θείας λειτουργίας, οι πιστοί στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας, είχαν αποκλείσει την εκκλησία με αλυσίδες, απαγορεύοντας με τον τρόπο αυτό στον ιερέα του χωριού να τελέσει τη λειτουργία, καταγγέλλοντας τον ταυτόχρονα για ανάρμοστη και απρεπή συμπεριφορά.

Από τότε, σύσσωμοι οι κάτοικοι, απείχαν από τον εκκλησιασμό στην ενορίας τους, ενώ και τις κοινωνικές εκδηλώσεις τις πραγματοποιούσαν σε γειτονικές ενορίες.

Σε επιστολή τους οι κάτοικοι το 2016 προς τον Μητροπολίτη Παραμυθιάς κκ Τίτο, είχαν αναφέρει μερικά ενδεικτικά περιστατικά που είχαν σημειωθεί:
1) Στο καφενείο του χωρίου μας γίναμε μάρτυρες ενός αποτρόπαιου « θεάματος» από εκφράσεις του Ιερέα για εμάς όπως «Τουρκόσποροι και Αλβανοτσάμηδες» ,
2) Κατά τη διάρκεια τέλεσης των μυστηρίων στην Εκκλησία από πλευράς του εκφράζονται βωμολοχίες όταν επικρατεί συνωστισμός ή φασαρία ,
3) Άσεμνες χειρονομίες και εκφράσεις χυδαίες σε κατοίκους του χωριού μας χωρίς λόγο και αιτία ,
4) Αποπομπή του ψάλτη μας επειδή λόγω της εργασίας του πήγε αργά στην Εκκλησία και πολλά άλλα γεγονότα . Η παράθεση των ως άνω γεγονότων αποκαλύπτει με τον πλέον γλαφυρό και ενδεικτικό τρόπο ότι έχει χαθεί η Συνοχή και η Κοινωνική Γαλήνη στο χωρίο μας .

Ο συγκεκριμένος ιερέας έχει μεταφερθεί σε άλλη ενορία, στην επαρχία Φιλιατών. 


 
Απομακρύνθηκε ο ιερέας από το Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Απομακρύνθηκε ο ιερέας από το Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 19, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.