Αλέξανδρος Καχριμάνης: Θετική εξέλιξη η συμφωνία για ενιαία Διεπαγγελματική Οργάνωση για τη φέτα




Θετικά αποτιμά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την Τρίτη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη σύσταση μιας Διεπαγγελματικής για τη φέτα.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις τους ανέφερε τα εξής:

«Θεωρούμε σπουδαίο αυτό που έγινε χτες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο οποίο έχουμε συμβάλλει και εμείς ως ΕΝΠΕ και εγώ προσωπικά ως Περιφερειάρχης Ηπείρου, ώστε να γίνει μια διεπαγγελματική. Ευελπιστούμε ότι αυτή θα προστατέψει το ΠΟΠ προϊόν της φέτας και επίσης τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι μέσα στα σημερινά προβλήματα με την τιμή του γάλακτος αρχίζουν και σκέφτονται να εγκαταλείψουν το επάγγελμά τους».

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης και σε πρόσθετα στοιχεία για τις εισαγωγές γάλακτος στην Ελλάδα, το οποίο διακινείται μέσω λιμανιών της Ηπείρου και της Πάτρας.

«Το γάλα που έρχεται αυτή την εποχή στην Ελλάδα και έχει ρίξει την τιμή του πρόβειου γάλακτος, είναι από τη Γαλλία. Η εισαγωγή γίνεται είτε από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είτε από της Πάτρας. Η εντολή δίνεται από εταιρεία της Βουλγαρίας, τον οικονομικό «παράδεισο» από πλευράς φορολογίας.

Η αποστολή γίνεται για λογαριασμό εταιρείας στην περιοχή της Αττικής, αλλά από το λιμάνι αναλαμβάνει μια άλλη εταιρεία, που εμφανίζεται με έδρα τη Λευκωσία, να το διοχετεύει σε διαφόρους σε όλη την Ελλάδα. Εμείς προειδοποιούμε ότι είτε σταματάνε άμεσα αυτό που γίνεται σε βάρος του Έλληνα κτηνοτρόφου και της ποιότητας του ΠΟΠ προϊόντος της πατρίδας μας, είτε αλλιώς θα μας βρουν παντού απέναντι. Εμείς στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα στην Ήπειρο και δεν συμβιβαζόμαστε με τέτοια πράγματα».

Ο Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν διαπιστώνονται εισαγωγές γάλακτος από γαλακτοβιομηχανίες της Ηπείρου, τονίζοντας ότι όλες με «ναυαρχίδα» τη «ΔΩΔΩΝΗ» σέβονται τον «ιδρώτα των κτηνοτρόφων».


Αλέξανδρος Καχριμάνης: Θετική εξέλιξη η συμφωνία για ενιαία Διεπαγγελματική Οργάνωση για τη φέτα Αλέξανδρος Καχριμάνης: Θετική εξέλιξη η συμφωνία για ενιαία Διεπαγγελματική Οργάνωση για τη φέτα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 22, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.