Προτάσεις για ποδηλατικό τουρισμό στην παλαιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων


 
Η παλαιά εθνική οδός Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων, που είναι εγκαταλελειμμένη, προσφέρεται για ποδηλατικό τουρισμό. Προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση καταθέτουν φορείς και κάτοικοι των ερημωμένων σχεδόν χωριών, που διασχίζει ο δρόμος. 
 
Ήδη μεμονωμένα ξένοι ποδηλάτες τον διανύουν και απολαμβάνουν το αξέχαστο τοπίο. 
 
Πρόκειται για μια πραγματικά μαγευτική διαδρομή. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ποδηλατικός τουρισμός είναι η μορφή, που καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις για την πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κι αυτό επειδή οι λάτρεις του ποδηλάτου προτιμούν τους ανοιξιάτικους και φθινοπωρινούς μήνες, ενώ αποφεύγουν τους καλοκαιρινούς. 
 
Επίσης, το ποδήλατο είναι μια δραστηριότητα, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα εισοδήματα. 
 
Οι απαιτούμενες επενδύσεις από πλευράς προορισμών και επιχειρήσεων είναι ελάχιστες και με μεγάλη διαφορά μικρότερες, συγκρινόμενες με οποιαδήποτε άλλη μορφή τουρισμού. 
 
Επιπλέον, το ποδήλατο είναι φιλικό προς το περιβάλλον και μπορεί να συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη των προορισμών. Ο ποδηλατικός τουρισμός επιτρέπει μία καλύτερη γνωριμία και επικοινωνία με τον περιβάλλοντα χώρο, τα αξιοθέατα και τη φύση. 
 
 
Προτάσεις για ποδηλατικό τουρισμό στην παλαιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων  Προτάσεις για ποδηλατικό τουρισμό στην παλαιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 03, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.