Αιχμηρή ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: Κομματικές αγκυλώσεις ο σύλλογος, Χαμαιλέων ο πρόεδρος



ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ να απαντήσουμε σε σχετική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Σωματείου μας, επισημαίνοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Δ.Σ. του Συλλόγου, όπως υπογράφει στις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ που εκδίδει, προσπαθεί να χωρίσει τους Εργαζομένους στους τρεις Δήμους της Θεσπρωτίας σε «καλά» και «κακά» παιδιά!!!…

Το έκαναν πριν δύο περίπου χρόνια, όταν μίλησαν για «Λίστα Ντροπής» αναφερόμενοι σεσυναδέλφους των Δήμων μας, που επιλέχθηκαν να παρακολουθήσουν σεμινάριο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Το κάνει και τώρα, αφού χωρίς ίχνος συναδελφικότητας, επαινεί το 50% των συναδέλφων που δήλωσαν «ΑΠΟΧΗ», διαστρεβλώνει τα πραγματικά γεγονότα όσον αφορά την Απεργία-Αποχή της ΑΔΕΔΥ από την Αξιολόγηση, δηλώνοντας έτοιμοι να θυσιάσουν τους μισούς, προτρέποντάς τους να κηρύξουν ανένδοτο αγώνα, χωρίς να έχουν καναγγίξει και ενημερώσει πραγματικά για την ουσία του προβλήματος.

Πως θα μπορούσε άλλωστε; Αφού ο Πρόεδρος του Συλλόγου, προφανώς έχει επιβάλει και έχει βαφτίζει το Σύλλογο μας “προπύργιο” του “ορθόδοξου” ΠΑΜΕ, μόνο και μόνο για να γίνει ο ίδιοςαρεστός στην γραφειοκρατική ιεραρχία του κόμματος. Κάτι που αποδεικνύεται και από τηνομιλία του στο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπου δεν παρουσίασε ούτε μία πρόταση του Συλλόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του Ν. Θεσπρωτίας, παρά αναλώθηκε σε μια στείρα αναπαραγωγή των πολιτικών θέσεων του κομματικού τουφορέα!

Είναι ένα Δ.Σ. Πρωτοβάθμιου Σωματείου που απέκλεισε, με τρόπο αντιδημοκρατικό, παράλογο και παράτυπο 40 συναδέλφους μας από τις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη τωναντιπροσώπων μας στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Είναι αυτοί που με τρόπο μακιαβελικό την μια μέρα καθοδηγούν μερίδα συναδέλφων ΤΕ Κατηγορίας σε κλειστές συναντήσεις και την αμέσως επομένη μέρα πανηγυρίζουν για την δικαίωση άλλης κατηγορίας εργαζομένων ΠΕ Κατηγορίας πάνω στο θέμα της Πρόταξης των Κατηγοριών στην διαδικασία υλοποίησης του ΟΕΥ του Δήμου Ηγουμενίτσας, στέλνοντας σχετική εγκύκλιο στα προσωπικά τους e-mail

Είναι αυτοί που προσπαθούν να ασκήσουν ΣΥΝ-Διοίκηση, με τρόπο αντισυναδελφικό, αφούστοχοποιούν συναδέλφους που δεν θεωρούν “δικούς” τους, δημιουργώντας προσκόμματαστην υπηρεσιακή τους εξέλιξη αλλά και προστατεύοντας «ημετέρους».

Είναι οι ίδιοι που δεν έχουν πάρει ουσιαστική θέση σε σοβαρά και κρίσιμα υπηρεσιακά θέματα όπως η Στοχοθεσία, το Ψηφιακό Οργανόγραμμα, τα Περιγράμματα Θέσεων καθημερινά προβλήματα στους χώρους δουλειάς. Στέκουν μόνο Παρατηρητές και Επικριτές όλων, μέσω ενός “επαγγελματία” συνδικαλιστή, χωρίς σοβαρές προτάσεις για τη βελτίωση της ζωήςτων συναδέλφων, με αόριστες θέσεις, βασιζόμενες στη στρεβλή θεώρηση της πραγματικότητας που προσφέρει η κομματική γραμμή της ΔΑΣ-ΟΤΑ.

Συνάδελφοι, ο Χαμαιλέων Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου, μας κατηγορεί για σχέσεις με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την πλειοψηφική ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ παράταξη της Συνδικαλιστικής Ανατροπής. Να του επισημάνουμε ότι αυτό θα έπρεπε να είναι ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ επιδίωξη! Να ενημερώνουν και να αποζητούν σφαιρική πληροφόρηση και την στήριξη της Ομοσπονδίας που έδωσε τόσες μάχες την περίοδο των Μνημονίων και απέδειξε στο πεζοδρόμιο ποιοίείναι οι Εργαζόμενοι στους Δήμους! Πως θα μπορούσε όμως; Αφού, μέσω του Συλλόγουστηρίζεται ένας Συνδικαλιστής-Καιροσκόπος, ο οποίος, όταν δεν ικανοποιήθηκε σε προσωπικό-εργασιακό αίτημά του από «κυβερνητικός» συνδικαλιστής της «αμαρτωλής» Π.Α.Σ.Κ. μετατράπηκε σε μια νύχτα… σε «ταξικό αγωνιστικό» συνδικαλιστή της κόκκινης ΔΑΣ-ΟΤΑ!

Καλούμε τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου να αναλογιστούν σε τι επικίνδυνες ατραπούς οδηγείται ο Σύλλογος και να πάρουν θέση απέναντι σε ανάρμοστες τακτικές. Τους καλούμε επίσης να αναγνωρίσουν ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ έχουμε δικαίωμα στην εκπροσώπηση και στηνενημέρωση για τις θέσεις και τις αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην οποία εκπροσωπείται τοσύνολο των συνδικαλιστικών παρατάξεων και όχι μόνο οι κομματικές μειοψηφίες και ταπολιτικά απομεινάρια άλλων εποχών.

Συνάδελφοι, εμείς, τα μέλη και οι φίλοι της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Θεσπρωτίας αποτελούμε μια ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΗ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, που έχουμε σανσκοπό να βάλουμε τέλος στην κομματικοποίηση του Συλλόγου, να τον βγάλουμε από την απομόνωση που έχει υποβληθεί και να του δώσουμε τη θέση που του αξίζει, υπηρετώντας εσάς τους συναδέλφους μας, με τρόπο υπεύθυνο, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟΥΣ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ. Θα είμαστε εκεί, για εσάς, στην Παραμυθιά, στους Φιλιάτες, στην Ηγουμενίτσα και σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. 
Για την Συντονιστική Επιτροπήτης 
Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων 
Ο.Τ.Α. Ν. Θεσπρωτίας


 
Αιχμηρή ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: Κομματικές αγκυλώσεις ο σύλλογος, Χαμαιλέων ο πρόεδρος Αιχμηρή ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: Κομματικές αγκυλώσεις ο σύλλογος, Χαμαιλέων ο πρόεδρος Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 23, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.