• Επικαιρότητα

  Φυσικό αέριο και στην Ήπειρο μέχρι το 2022 - Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο  Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας το πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου για την περίοδο 2018-2022. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την επέκταση των δικτύων σε 42 πόλεις της Περιφέρειας με στόχο την τροφοδοσία πάνω από 32.000 καταναλωτών, κυρίως οικιακών. Και στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επιτέλους και η Ήπειρος, η οποία έστω και αργά μπορεί να ελπίζει στην τροφοδοσία με φυσικό αέριο.

  Το συνολικό ύψος των επενδύσεων διαμορφώνεται στα 190,8 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ (50 %), δανεισμό (40%) και ίδια κεφάλαια της εταιρείας. Συνολικά, με την κατασκευή των νέων δικτύων προβλέπεται να τροφοδοτηθούν 27.869 νέοι οικιακοί πελάτες, 4.833 εμπορικοί και 82 βιομηχανίες.

  Για την Ήπειρο το σχέδιο προβλέπει την ανάπτυξη δικτύων στους Δήμους Ιωαννιτών, Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας.

  Στα δίκτυα αυτά, πρόκειται να συνδεθούν 690 Οικιακοί και 165 Εμπορικοί νέοι Τελικοί Πελάτες, για τους οποίους προβλέπεται κατανάλωση που ανέρχεται αντίστοιχα σε 13.800 MWh για τους Οικιακούς και 16.500 MWh για τους Εμπορικούς Τελικούς Πελάτες.


   

  Δεν υπάρχουν σχόλια

  loading...

  Post Top Ad

  http://picasion.com/
  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic

  Post Bottom Ad