• Επικαιρότητα

  Διανομή υλικού από προτεστάντες στην Θεσπρωτία - Είναι αιρετικοί λένε κύκλοι της Μητρόπολης - "Ασυμβίβαστο προς την Ορθόδοξη Πίστη" λέει η Ιερά Σύνοδος.


  Μπαράζ διανομής υλικού από προτεστάντες, παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην Παραμυθιά, σε συνέχεια του πανελληνίου φαινομένου, με τίτλο καμπάνιας, “Kάθε Σπίτι”, η οποια ειναι μία έντονη προσηλυτιστική δράση από την νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση»,

  Τα μέλη των Προτεσταντών αλωνίζουν στην Παραμυθιά αφήνοντας προωθητικό υλικό το οποίο αποτελείται από την συγκεκριμένη έκδοση της Καινής Διαθήκης, την οποία όμως συνοδεύει «ύποπτο» έντυπο υλικό.

  Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την έντονη ενόχληση της Μητρόπολης, κύκλοι της οποίας, μιλώντας στην paramythia-online.gr, τονίζουν πως επρόκειτο περί αιρετικών και καλούν τους πιστούς να είναι προσεκτικοί και να μην αποδέχονται υλικό που έχει στόχο τον προσηλυτισμό.

  Μάλιστα για την δράση των προτεσταντών, έβγαλε ανακοίνωση και η Ιερά Σύνοδος, στην κανοντας λογο για δράση στην Θεσπρωτία, μεταξύ 3 – 12 Ιουλίου 2018.

  Πιο συγκεκριμένα, η Ιερά Σύνοδος αναφέρει:

  Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε γνώση από την καθ΄ ύλην αρμοδία Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων για τη νέα προσηλυτιστική εκστρατεία της νεοπροτεσταντικής οργανώσεως «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση».

  Η εν λόγω κίνηση προγραμματίζει κι εφέτος ευρείας κλίμακος εκστρατεία, με την ονομασία «Operation Joshua – Κάθε σπίτι», κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 3 – 12 Ιουλίου 2018, στους νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρεβέζης, Γρεβενών και Τρικάλων.

  Με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διαμοιράζει και ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο προς την Ορθόδοξη Πίστη.

  Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία αγωνιζόμενη, έχει διαρκή και μόνιμη φροντίδα Αυτής την διάδοση της Αγίας Γραφής προς οικοδομήν του Ποιμνίου της.

  Η Ιερά Σύνοδος επισημαίνει για μία ακόμη φορά ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν χρειάζονται τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διαφόρους αυτοπροσδιοριζομένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό.


   

  Δεν υπάρχουν σχόλια

  loading...

  Post Top Ad

  http://picasion.com/
  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic

  Post Bottom Ad