Παράνομη ρευματοκλοπή στον ποδηλατόδρομο Ηγουμενίτσας - Τι έχει κάνει η δημοτική αρχή (+ΦΩΤΟ)


Μια φορά και έναν καιρό , σε διάφορες υπηρεσίες υπήρχε το ¨ΚΥΤΙΟΝ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ¨, που συνήθως , έγραφες το πρόβλημά σου, το έριχνες μέσα και συνήθως δεν το διάβαζε κανείς. Τις παλιές καλές εποχές συνήθως υπήρχε και ένας υπάλληλος , που έπαιρνε το ανάλογο επίδομα επικινδυνότητας, προκειμένου να πετάει τα παράπονα στα σκουπίδια.
Οι καιροί άλλαξαν. Η τεχνολογία μπήκε και σε αυτόν τον τομέα. Το ΚΥΤΙΟΝ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ μετατράπηκε σε NOVOVILLE.
NOVOVILLE είναι το πρόγραμμα που χρησιμοποιεί και ο Δήμος μας προκειμένου οι πολίτες, όταν εντοπίζουν διάφορα προβλήματα ( λακκούβες , υδρορροές, έλλειψη φωτισμού, σπασμένα δέντρα κλπ) να στέλνουν το ανάλογο μήνυμα και φυσικά, σύμφωνα με το σχεδιασμό του προγράμματος , να ενημερώνεται το ανάλογο τεχνικό τμήμα προκειμένου να επιδιορθώσει τη ζημιά.
Αρκετές φορές μέχρι σήμερα, αξιοποιώντας τα δικαιώματά μου ως πολίτης, έστειλα τα ανάλογα μηνύματα και υπήρξε άμεση ανταπόκριση και αποκατάσταση της ζημιάς.
Δεν μπορώ όμως να αφήσω ασχολίαστη την παρακάτω περίπτωση.
Στις 3 Αυγούστου, κάνοντας τη βόλτα μου στον ποδηλατόδρομο, διαπίστωσα ότι στο ύψος που είναι το εμπορικό ( πωλήσεις καρπουζιών) υπήρχε απόλυτο σκοτάδι με δυο κολώνες φωτισμού να μην ανάβουν. Ακόμα και ο συμπολίτης μας που πουλά καρπούζια δεν είχε φως στο εμπορικό του.
Τι πιο φυσιολογικό να στείλω μέσω του novoville το ανάλογο μήνυμα ,με την ανάλογη φωτογραφία (απόλυτο σκοτάδι) το οποίο πήρε αύξοντα αριθμό αναφοράς #156259.
Λόγω του ότι 3 Αυγούστου ήταν Παρασκευή, θεώρησα λογικό ότι ζημιά θα επιδιορθωνόταν τη Δευτέρα 6 Αυγούστου.
Πραγματικά, τη Δευτέρα διορθώθηκε η ζημιά από τον ηλεκτρολόγο του Δήμου (αυτό φαντάζομαι , εφόσον υπήρχε καταγγελία για βλάβη) με ένα μικρό λάθος ( Λάθος; Αμέλεια; Παράβλεψη; Σκοπιμότητα; Ας το βρουν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.)
Το λάθος ήταν ότι από το Δημοτικό φωτισμό του ποδηλατόδρομου φωτίστηκε το εμπορικό που πουλάει καρπούζια και οι δυο προβληματικές κολώνες δεν ανάψανε.
Την επόμενη, με το φως της ημέρας , από περιέργεια πήγα να δω τι έγινε.
Σας παραθέτω φωτογραφίες με τα καλώδια να υπερίπτανται στον πλάτανο, να έχουν ενώσεις μέσα στα καλάμια, να έχει γίνει αυλάκι και να είναι θαμμένα τα καλώδια στο χώμα και να είναι τυλιγμένος ο στύλος με μονωτικές ταινίες.
Κάποιος με γνώσεις ηλεκτρολογικές έκανε αυτές τις συνδέσεις και αν δεν ήταν ο ηλεκτρολόγος του Δήμου που τα έκανε , είναι σίγουρο ότι τα είδε και θα έπρεπε να πράξει ανάλογα.
Σήμερα, 16 ημέρες μετά, η αναφορά μου στο novoville παραμένει εκκρεμής, το μανάβικο έχει κανονικά φωτισμό, οι 2 κολώνες στον ποδηλατόδρομο παραμένουν σβηστές και τα καλώδια τυλιγμένα με μονωτικές ταινίες μέσα στα καλάμια, πλάι στο θαλασσινό κύμα περιμένοντας κάποιο παιδάκι που θα παίζει δίπλα, να πάθει ηλεκτροπληξία και να αρχίσουμε να ρίχνουμε ο ένας τα βάρη στον άλλο.
thespro.gr: Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Ηγουμενίτσας (ηλεκτρολόγο), μας διαβεβαίωσε πως ήδη, σαν υπηρεσία, έχει προβεί σε τρεις διακοπές παράνομης σύνδεσης στο συγκεκριμένο σημείο, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους προϊσταμένους του. (Δείτε ΦΩΤΟ)

 
Απορίας άξιο είναι γιατί δεν έχει γίνει ακόμα καταγγελία από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ηγουμενίτσας και την δημοτική αρχή, τόσο προς στην αστυνομία, όσο και προς την Δημόσια Υπηρεσία Ηλεκτρισμού.
Απάντηση δεν περιμένουμε. (Εκλογές έρχονται)
Άλλωστε, εμείς, οι φορολογούμενοι δημότες θα κληθούμε να πληρώσουμε το κλεμμένο ρεύμα αλλά και να εκλέξουμε και την επόμενη δημοτική αρχή...
Αλλά και να πληρώνουμε 5000€ ετησίως για κάθε Novoville, περιμένοντας να έρθει κάποιος από μακριά για να σώσει την μικρή μας Σμόλβιλ. 





Παράνομη ρευματοκλοπή στον ποδηλατόδρομο Ηγουμενίτσας - Τι έχει κάνει η δημοτική αρχή (+ΦΩΤΟ) Παράνομη ρευματοκλοπή στον ποδηλατόδρομο Ηγουμενίτσας - Τι έχει κάνει η δημοτική αρχή (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 19, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.