27 χρόνια από το θάνατο του πρώην Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτου Ματθαιάκη











27 χρόνια συμπληρώθηκαν από το θάνατο του πρώην Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτου Ματθαιάκη (στις 4 Σεπτεμβρίου 1991 εξεδήμησε από ανακοπή καρδιάς), ο οποίος στην επισκοπή του παρέμεινε μόνον για δέκα χρόνια, από το 1957 έως το Δεκέμβριο του 1967, οπότε εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση από το τότε καθεστώς. 
Μετά την παραίτηση του ο αείμνηστος Ιεράρχης ασχολήθηκε με την συγγραφή θεολογικών έργων με κορυφαία την «Εξομολογιτική» καθώς και τα περί Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως ,συγγράμματα του.
Επίσης υπήρξε ο πρώτος βιογράφος των αγίων Νεκταρίου και Νικολάου του Πλανά του οποίου διετέλεσε πνευματικό τέκνο. , αφήνοντας την τελευταία του πνοή στα χέρια του αυταδέλφου του, Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Τιμοθέου. 
Ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ηλιάκης είπε γι' αυτόν: 
"Μας έμαθε να αγαπάμε το Θεό,γιατί και αυτός Τον αγάπησε πολύ.Μας δίδαξε την αφοσίωση,την υποταγή και την υπακοή στα κελεύσματα της Εκκλησίας. Και το κυριότερο, μας δίδαξε πως κάνουν υπομονή, με τη ζωντανή του μαρτυρία. Μας εμφύσησε το γνήσιο εκκλησιαστικό φρόνημα.Και όλα αυτά όχι μόνο τα εδίδαξε, αλλά και,όπως προείπα, και τα εποίησε". 
ΚΑΤΟΨΗ


 
27 χρόνια από το θάνατο του πρώην Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτου Ματθαιάκη  27 χρόνια από το θάνατο του πρώην Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτου Ματθαιάκη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 07, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.