Εγγραφές στο Εσπερινό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας



Είναι γνωστό ότι σε κάθε εποχή και ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης όπως αυτή που βιώνει σήμερα ο τόπος μας, ένας αριθμός νέων που βρίσκεται στο στάδιο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επιλέγει ή αναγκάζεται συνήθως από τις συνθήκες, να εργαστεί και για το λόγο αυτό εγκαταλείπει τις σπουδές του. Το γεγονός αυτό τους στερεί τη δυνατότητα να αποκτήσουν και τις ελάχιστες έστω δεξιότητες που θεωρούνται απαραίτητες για την παρουσία στον κοινωνικό και επαγγελματικό χώρο. Σήμερα μάλιστα που οι γνώσεις αυξάνονται ταχύτατα και τα δεδομένα μεταβάλλονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, η διακοπή της υποχρεωτικής εκπαίδευσης από τους μαθητές σημαίνει αδυναμία παρακολούθησης των εξελίξεων και εμπόδιο προσαρμογής στην ρευστή και συνεχώς μεταβαλλόμενη σύγχρονη εργασιακή – κοινωνική πραγματικότητα.

Στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής και τον περιορισμό του σημαντικού αυτού προβλήματος στην περιοχή μας, είναι το μοναδικό στον Νομό Θεσπρωτίας, συμβάλει καθοριστικά το έργο του εσπερινού σχολείου μας ( Εσπερινό Γυμνάσιο), που έχει σκοπό να δώσει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να ολοκληρώσουν τον κύκλο της υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από την ηλικία που βρίσκονται και λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενοι μαθητές.

Η φοίτηση στο Εσπερινό Γυμνάσιο διαρκεί 3 έτη (τάξεις Α, Β, Γ). Το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε διδακτικές ώρες και το ωράριο διδασκαλίας ξεκινά στις 18:45 μ.μ. και τελειώνει στις 10:10 μ.μ.

Το απολυτήριο Εσπερινού Γυμνασίου είναι ισότιμο με το αντίστοιχο των Ημερησίων Σχολείων και οι εξετάσεις είναι ενδοσχολικές σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου. Μετά την αποφοίτησή τους από το Εσπερινό Γυμνάσιο, οι μαθητές μας μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο (3ετούς φοίτησης) ή σε οποιοδήποτε Ημερήσιο ή Εσπερινό Λύκειο ή ΕΠΑΛ.

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ…! Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά από τις 7:00μ.μ. έως τις 9:00μ.μ.

Τηλ: 2665026031 Fax: 2665026031. Ε-mail: mail@gym-esp-igoum.thesp.sch.gr

Η Δ/νση του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου είναι: Αισχύλου 16 Ηγουμενίτσα 46100

Η Διευθύντρια
Δεβλέτογλου Μαριάνα
ΠΕ06 – Αγγλικής


Εγγραφές στο Εσπερινό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Εγγραφές στο Εσπερινό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 17, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.