«Το διοικείν εστί προβλέπειν.» - Του Γιάννη Στάθη



«Το διοικείν εστί προβλέπειν.»

Επίθεση Ρουβίκωνα: Δυσμενής μετάθεση για τον Ειδικό Φρουρό – Μετακίνηση του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Φιλοθέης…

Του Γιάννη Στάθη.

Αυτός είναι ο επίλογος ,με τον όποιο η ηγεσία της αστυνομίας, αποφάσισε να κλείσει ένα ακόμα κεφάλαιο του βιβλίου με τίτλο « Ο διαρκής διασυρμός του Υπουργείου Προστασίας Του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ από τον Ρουβίκωνα»…

Αναμφισβήτητα δεν είναι κανείς πολίτης υπερήφανος , για την εικόνα που παρουσίασε ο ένοπλος σκοπός της πρεσβείας του Ιράν, κατά την διάρκεια της επίθεσης του Ρουβίκωνα. Ωστόσο δεν είναι κανείς υπερήφανος ούτε για τους αλλεπάλληλους διασυρμούς τους οποίους έχει υποστεί η ΕΛΑΣ από τον Ρουβίκωνα το τελευταίο διάστημα.

Κάθε τόσο, με τις πολύ καλά οργανωμένες επιχειρήσεις του, αποκαλύπτει την πλήρη ανεπάρκεια και ανικανότητα οποιουδήποτε μηχανισμού, αποφασίζει να «πλήξει».. Θα τολμούσα να πω ότι με την αποτελεσματικότητα μάλλον περισσότερες συμπάθειες κερδίζει και προφανώς αποδομει κάθε έννοια νόμου και τάξης..Ο δε διασυρμός από την μια πλευρά και η τεράστια δημοσιότητα από την άλλη , νομίζω ξεπερνάνε τα σύνορα της χώρας!

Δίχως αμφιβολία για τους φορολογούμενους πολίτες η «ταπείνωση» πανάκριβων και γιγάντιων κρατικών συστημάτων, μπροστά σε μια μικρή, καλα, οργανωμένη ομάδα ,είναι βαρύ πλήγμα ,μια ακόμη στιγμή ντροπής για τις ελληνικές αρχές..

Θα ήθελα , με αφορμή το τελευταίο συμβάν να διατυπώσω κάποιες σκέψεις ,προβληματισμούς και απορίες , κυρίως μετά την ατυχέστατη απόφαση να μετατεθούν και να τιμωρηθούν οι «υπεύθυνοι». (νεοελληνική πρακτική διοίκησης , η οποία χρησιμοποιείται στο κράτος από όλες τις πολιτικές ηγεσίες)

Θα περίμενε κανείς , χωρίς να διαθέτει ιδιαίτερες επιχειρησιακές ή ειδικές γνώσεις, τα στελέχη του Ρουβίκωνα να είναι υπό διαρκή διακριτική επιτήρηση προκείμενου να αποφευχθεί το πλεονέκτημα του απόλυτου αιφνιδιασμού. Θα περίμενε κανείς, να δει να υλοποιείται στην πράξη κάποιο σχέδιο αναχαίτισης η περιορισμού των δράσεων .Θα περιμέναμε συλλήψεις η προσαγωγές η τέλος πάντων κάτι… Ίσως έπρεπε να λειτουργεί ο ασύρματος , ίσως έπρεπε να είναι αλεξίσφαιρη η σκοπιά , ίσως να ήταν καλύτερα εκπαιδευμένοι οι σκοποί , ίσως , ίσως… πολλά που ποτέ δεν έγιναν..

Μεταξύ μας, ευτυχώς που ο σκοπός δεν έκανε το ολέθριο λάθος να πυροβολήσει, έστω και στον αέρα, γιατί όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε τι θα επακολουθούσε..

Εάν λοιπόν οι ηγεσίες είχαν προβλέψει και είχαν κάνει όλα τα παραπάνω , εάν ενίσχυαν το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών με δράσεις ουσιαστικές και όχι με ανούσιες δηλώσεις και εντυπώσεις, ναι, θα συμφωνούσα με την απόφαση να μετατεθούν και να τιμωρηθούν οι «υπεύθυνοι».

Θα περίμενε κανείς από την στρατιωτική ηγεσία ενός σώματος να αναλάβει αυτή τις ευθύνες και να φέρει άμεσα αποτελέσματα .Να δείξει τον σωστό τρόπο... Δυστυχώς ενήργησε «πολιτικά» δίνοντας κατά την γνώμη μου ,στον Ρουβίκωνα ευκαιρία για ακόμη πιο εντυπωσιακά «χτυπήματα» στο μέλλον.

Δεν αναφέρομαι καθόλου στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου διότι απλά δεν νομίζω ότι από εκεί περιμένει κανείς τίποτα…

Με ενόχλησε η αποκρουστική εικόνα του σκοπού αλλά με ενόχλησε περισσότερο ο χειρισμός η διαχείριση και η αντίδραση από τους προϊσταμένους του…

Ολοκληρώνω με τη φράση του Αλκιβιάδη : Το διοικείν εστί προβλέπειν.

Γιάννης Στάθης
Με την ιδιότητα του Έλληνα Πολίτη


 
«Το διοικείν εστί προβλέπειν.» - Του Γιάννη Στάθη «Το διοικείν εστί προβλέπειν.» - Του Γιάννη Στάθη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.