Σεμινάριο Ψυχοδράματος ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ στη Σαγιάδα



Το τελευταίο τριήμερο του Σεπτέμβρη θα βρεθούμε σε ένα μαγικό μέρος στην παλιά Σαγιάδα της Ηπείρου.
Θα δημιουργήσουμε μια υπαίθρια ψυχοδραματική εμπειρία μέσα στα χαλάσματα της παλιάς Σαγιάδας.
Η παλιά Σαγιάδα είναι ένας ερημωμένος γραφικός οικισμός με πλακόστρωτους δρόμους και παλιά αρχοντικά. Η μοναδική παραδοσιακή αρχιτεκτονική εντυπωσιάζει τον επισκέπτη και δημιουργεί ένα μοναδικό ενεργειακό τοπίο.Στα έσχατα της Θεσπρωτίας, απέναντι από την Κέρκυρα στέκεται ακόμα, η γραφική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με μοναδικές τοιχογραφίες. Το χωριό εγκαταλείφτηκε τον Αυγούστου του 1943, όταν το έκαψαν οι Γερμανοί κατακτητές που αιματοκύλησαν την Ήπειρο.Τότε συνεργάστηκαν με τους μουσουλμανους τσάμηδες ηγέτες των οποίων υπέδειξαν σπίτι και πρόσωπα που έπρεπε να εξοντωθούν. Η παλιά Σαγιάδα ήταν ένα χωρίο που έσφυζε από ζωή. Λόγω της γεωγραφικής του θέσης γνώρισε την άνθηση του εμπορίου ειδικά κατά την περίοδο της ενετοκρατίας στα Ιόνια.
Η ομάδα μας θα δουλέψει στον χώρο πάνω σε ζητήματα:
πολέμου, προσφυγιάς και εξορίας.
Πρόκειται για μια ομαδική εκπαιδευτική - ψυχοθεραπευτική εμπειρία που στόχο έχει την γνωριμία με τον εαυτό μας και την καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων.
Το ψυχόδραμα ως εργαλείο - τεχνική αναπτύχθηκε από το Moreno και αναδιαμορφώνεται σήμερα ως μια νέα ψυχοθεραπευτική μέθοδος. Χρησιμοποιώντας τη λεκτική και μη-λεκτική επικοινωνία, προτάσσει την ανάπτυξη του αυθορμητισμού, τη δημιουργικότητα και την αναβίωση προσωπικών συναισθημάτων επι σκηνής.
Οι συμμετέχοντες δημιουργούν και λειτουργούν μια μικρή εναλλακτική θεραπευτική κοινότητα προάγοντας νέες συλλογικότητες.
Το σεμινάριο απευθύνεται:
Σ' όλους τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, τους εκπαιδευτικούς, τους ανθρώπους του θεάτρου, τα στελέχη επιχειρήσεων και στον καθένα που ενδιαφέρεται να ταξιδέψει προς την εσωτερική του μεταμόρφωση και προσωπική του ολοκλήρωση.

28 Σεπ στις 6 μ.μ. – 30 Σεπ στις 3 μ.μ.
Κόστος Συμμετοχής
60€ Γενική τιμή
50€ για Άνεργους και Φοιτητές

Με το τέλος κάθε σεμιναρίου δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Πληροφορίες-Εγγραφές:
Τσάμης Χρήστος Ηγουμενίτσα 6989915385
Στέφανος Μπέλος Ιωάννινα 6937429381
Αντώνης Λιοδάκης 6941667718


 
Σεμινάριο Ψυχοδράματος ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ στη Σαγιάδα Σεμινάριο Ψυχοδράματος ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ στη Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.