Γαλάζια οδηγία: «Μην ομιλείτε για στηρίξεις στις αυτοδιοικητικές εκλογές»



Οι γαλάζιοι πονοκέφαλοι εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών φαίνεται ότι δεν είναι προνόμιο μόνο της Ηπείρου και των Ιωαννίνων. Τα «αντάρτικα» διαφαίνονται και σε άλλες περιοχές της χώρας, σε μία αναμέτρηση μάλιστα στην οποία η Νέα Δημοκρατία δίνει μεγάλη βαρύτητα. Ειδικά σε ότι αφορά τις Περιφέρειες, καθώς εκεί εκτιμά ότι μπορεί να δοθεί καθαρό και ουσιαστικό μήνυμα. Αρκετούς μήνες νωρίτερα όμως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλείται να διαχειριστεί τα στελέχη του και ως ένα βαθμό να διαχειριστεί και τα πάμπολλα «ναι» που έγνεφε το κέντρο σε όποιον ήθελε να είναι υποψήφιος για οπουδήποτε!!!

Πριν από μερικές ημέρες η Νέα Δημοκρατία υποχρεώθηκε να παραπέμψει στο Πειθαρχικό δέκα στελέχη από την Ήπειρο που βρέθηκαν στην Οργανωτική γραμματεία του Σπύρου Ριζόπουλου. Μήνες πριν βέβαια κέντρα και παράκεντρα της Πειραιώς έσπρωχναν την συγκεκριμένη υποψηφιότητα, για δικούς τους λόγους.

Και βέβαια αυτό δεν είναι προνόμιο μόνο της Ηπείρου.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και σε άλλες περιοχές της χώρας. Έτσι υπάρχουν Περιφέρειες και Δήμοι όπου η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει να παρουσιαστεί με δύο ψηφοδέλτια αλλά υπάρχουν και άλλοι όπου δυσκολεύεται να βρει υποψήφιο.

Το γαλάζιο αλαλούμ που τείνει να δημιουργεί είχε ως αποτέλεσμα την εγκύκλιο οδηγιών από τον Γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγένακη.

Αποδέκτες αυτής είναι οι βουλευτές του κόμματος, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, οι Πρόεδροι και τα μέλη των ΝΟΔΕ, οι Πρόεδροι και τα μέλη των ΔΗΜΤΟ και οι τομεάρχες.

Θέμα της είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές και σε αυτή ο Λευτέρης Αυγενάκης, δίνει συγκεκριμένη οδηγία.

«Εν όψει των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019 εφιστούμε την προσοχή στα στελέχη μας αναφορικά με δημόσιες δηλώσεις ή στηρίξεις υποψηφίων Περιφερειαρχών, Δημάρχων και μελών Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων, εάν δεν έχει προηγηθεί συνεννόηση για ενδεχόμενη στήριξη υποψηφίου ή και συνδυασμού από τα θεσμικά όργανα του κόμματος».

Σαφής λοιπόν η οδηγία και προφανώς σκοπός της ήταν η… εσωτερική χρήση!

Ωστόσο υπήρξαν γαλάζια στελέχη που έσπευσαν να την αναρτήσουν στα κοινωνικά δίκτυα πιστεύοντας ότι έτσι δίνουν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στην εγκύκλιο!!!


 
Γαλάζια οδηγία: «Μην ομιλείτε για στηρίξεις στις αυτοδιοικητικές εκλογές» Γαλάζια οδηγία: «Μην ομιλείτε για στηρίξεις στις αυτοδιοικητικές εκλογές» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.