Το ΠΑΜΕ για την λειτουργία του ΕΠΑΛ Φιλιατών και το τελευταίο ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας




Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση λειτουργίας της Α τάξης του ΕΠΑΛ Φιλιατών και όλους εκείνους τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς, την ΕΛΜΕ που δεν συμβιβάστηκαν με τα τετελεσμένα και τις ανάλγητες αποφάσεις του υπουργείου και έδωσαν αγώνα για να γίνει πράξη το αυτονόητο, αλλά και το το-σο δίκαιο. Ο αγώνας αυτός είναι μια ακόμη απόδειξη ότι χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν γίνονται. Αποτελεί παρακαταθήκη στα δύσκολα που είναι μπροστά μας.

Επίσης χαιρετίζουμε τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο τελευταίο Δ.Σ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας (20/09) τις οποίες παρουσιάσαμε σε προηγούμενο δελτίο τύπου και υπερψηφίσαμε. Πιο συγκεκριμένα το ΔΣ ομόφωνα αποφάσισε:

· κοινή κινητοποίηση με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας με αιχμή τον διορισμό των συναδέλφων αναπληρωτών την Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη μαζί με άλλους συλλόγους και ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα,

· επαναφορά του ζητήματος της δραστικής μείωσης του μέγιστου αριθμού μαθητών ανά τμήμα (20 στα γενικής, 15 στα κατεύθυνσης, 10 στα εργαστήρια) μιας που το πρόβλημα των «μεγάλων» τμημάτων είναι ακόμη εντονότερο φέτος στη Θεσπρωτία,

· αποχή των συναδέλφων από κάθε μορφή αξιολόγησης (αξιολόγηση διευθυντή και αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου) αλλά και κάλεσμα προς την ΟΛΜΕ να πάρει ανάλογη θέση επί του θέματος.

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών δεσμευόμαστε στο επόμενο ΔΣ (2 Οκτώβρη) να καταθέσουμε ολοκληρωμένη πρόταση- σχέδιο δράσης για την αποχή των συναδέλφων και των συλλόγων εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση μέσα και από την πείρα και τις σχετικές αποφάσεις άλλων ΕΛΜΕ και Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας.


Παλεύουμε μέσα από τα σωματεία μας για τον διορισμό όλων των συναδέλφων που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (13:30)


Το ΠΑΜΕ για την λειτουργία του ΕΠΑΛ Φιλιατών και το τελευταίο ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας Το ΠΑΜΕ για την λειτουργία του ΕΠΑΛ Φιλιατών και το τελευταίο ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.