Tennis: Πρώτος ITF τίτλος για τη Θεσπρωτή Μιχαέλα Λάκη


Η Μιχαέλα Λάκη κέρδισε τον πρώτο της τίτλο στο ITF Juniors Circuit, κατακτώντας το Cosmote Mytilene Junior Cup στη Μυτιλήνη. Η μόλις 13χρονη αθλήτρια, έχασε 6 games σε δυο αναμετρήσεις, για να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο στην κατηγορία των 18 ετών.

Την πρώτη φορά που μπήκε στο court, το πρωί του Σαββάτου, η Μιχαέλα κέρδισε την 15χρονη Ρωσίδα, Nina Danisova, με 6-3, 6-2. Το μεσημέρι επέστρεψε στο γήπεδο και έπαιξε στον τελικό με την 16χρονη Μαρία Κάλλιστρου, κερδίζοντας και σ’ αυτό το παιχνίδι, 6-1, 6-0.

Η Κάλλιστρου, η οποία βρίσκεται στο Νο. 1 του ταμπλό και στο Νο. 409 της παγκόσμιας κατάταξης U18 στα κορίτσια, έδωσε επίσης δυο αγώνες σήμερα. Το πρωί, η 16χρονη Πατρινιά τενίστρια είχε κερδίσει την Ιωάννα Τσάδαρη με 6-3, 6-3.

Για τη Λάκη, που αγωνίζεται στον Φοίβο Λάρισας, ήταν ο πρώτος τίτλος στο ITF Juniors Circuit. Μόλις 4 συμμετοχές έχει η 13χρονη σε διοργανώσεις της ITF και έχει ήδη έναν τίτλο, αλλά και δυο ακόμα παρουσίες σε ημιτελικούς.

Για την Κάλλιστρου, που επίσης είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στη Μυτιλήνη, αυτός ήταν ο 2ος τελικός σε τουρνουά της ITF, μετά από το Νοέμβριο του 2017, όταν είχε κατακτήσει τον τίτλο στο Ayia Napa – Protaras Junior Tournament (Grade 5) στο Παραλίμνη της Κύπρου.

Η Μιχαέλα διεκδικεί επίσης και τον τίτλο στο διπλό στο τουρνουά της Μυτιλήνης, που φιλοξενείται στα γήπεδα του Ο.Α. Λέσβου. Μαζί με τη συνομήλική της, Αθηνά Πήττα, έχουν προκριθεί στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν τις Sofia Saitova και Diana Yanotovskaya.


 
Tennis: Πρώτος ITF τίτλος για τη Θεσπρωτή Μιχαέλα Λάκη Tennis: Πρώτος ITF τίτλος για τη Θεσπρωτή Μιχαέλα Λάκη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 30, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.