Ο Φορέας Διαχείρισης για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2018 (+ 15 ΦΩΤΟ)



Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Οκτώβριο. Στη χώρα μας, οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και διοργανώνονται από την Ορνιθολογική Εταιρεία σε συνεργασία με τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, περιβαλλοντικές οργανώσεις και άλλους, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Φέτος το γενικό θέμα της διοργάνωσης ήταν «Το Συναρπαστικό Ταξίδι της Μετανάστευσης». 

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Έλος Καλοδικίου (περιοχή Natura 2000, GR 2120006) που αποτελεί τμήμα της μεταναστευτικής οδού των πουλιών, από το Φορέα Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας σε συνεργασία με την ορνιθολογική εταιρία την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή 26 μαθητών από το Δημοτικό σχολείο Γραικοχωρίου και 50 μαθητών από το 3ο Δημοτικό Ηγουμενίτσας. 
Καθώς και την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή 90 μαθητών από το 1ο Δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας και 50 μαθητών από το 1ο Δημοτικό σχολείο Καναλακίου. 



Οι δραστηριότητες που έλαβαν χώρα στις εκδηλώσεις και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν πολλές, όπως: υπαίθριο εργαστήριο ζωγραφικής σε πέτρες και χαρτί, κατασκευές χάρτινων μασκών με θέμα τα πουλιά και καταγραφή ορνιθοπανίδας με τηλεσκόπια και κιάλια που διέθετε ο Φορέας. 

Βασικός στόχος των παραπάνω εκδηλώσεων ήταν τα παιδιά να κατανοήσουν πόσο σημαντικό είναι να προστατευθούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά και οι χώροι όπου αυτά σταματούν για τροφή και ξεκούραση. 

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και τους δασκάλους τους που συμμετείχαν στην Γιορτή Πουλιών και συνέβαλαν με την παρουσία τους στην επιτυχία της.















Ο Φορέας Διαχείρισης για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2018 (+ 15 ΦΩΤΟ) Ο Φορέας Διαχείρισης για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2018 (+ 15 ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.