• Επικαιρότητα

  6 μήνες απλήρωτες οι εφημερίες στα κέντρα υγείας Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς και Μαργαριτίου


  Τον 6ο μήνα χωρίς την πληρωμή των εφημεριών, περνά το ιατρικό προσωπικό του κέντρου υγείας Παραμυθιάς, καθώς και αυτών των Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου.

  Αιτία όπως αναφέρει η διοίκηση της ΥΠΕ, είναι η μη επάρκεια στο σύστημα των υπαλλήλων και των υπηρεσιών, ώστε να διεκπεραιώσει τις λογιστικές εκκρεμότητες των ιατρών.

  Η πολύμηνη αυτή στάση πληρωμών έχει προκαλέσει βιοποριστικά προβλήματα στους εργαζόμενους ιατρούς και τα Κέντρα Υγείας λειτουργούν υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, στηριζόμενα στην υποαμειβόμενη εργασία ιατρών και λοιπού προσωπικού.

  Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι σήμερα οι εφημερίες πραγματοποιούνται κανονικά αλλά είναι άγνωστο το πότε θα πληρωθούν, ενώ η λειτουργία των Κ.Υ στηρίζεται στο φιλότιμο των ίδιων των ιατρών.

  Με αυτά τε δεδομένα και όπως αναφέρουν ιατροί του Κ.Υ Παραμυθιάς στην paramythia-online.gr, αν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο, θα αναγκαστούν να προβούν σε επίσχεση εργασίας.

  Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως τα Κ.Υ Πάργας, Καναλακίου και Μαργαριτίου, υπολείπονται εφημεριών, με αποτέλεσμα να λειτουργούν μόνο τις μισές μέρες του μήνα.


   

  Δεν υπάρχουν σχόλια

  loading...

  Post Top Ad

  http://picasion.com/
  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic

  Post Bottom Ad