Κουβέλης από Ηγουμενίτσα: Στο Δήμο η χερσαία ζώνη



Την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας στο Δήμο, υποσχέθηκε ένας ακόμη αρμόδιος υπουργός που επισκέφθηκε την περιοχή.

Πρόκειται για τον Υπουργό Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη, ο οποίος είχε σειρά συναντήσεων στην Ηγουμενίτσα.

Ο Υπουργός συναντήθηκε με το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου στο οποίο ανακοίνωσε ότι θα τους αποδοθούν τα αναδρομικά που τους οφείλονται μέχρι το τέλος του έτους ενώ εξήρε το έργο που επιτελεί το Λιμενικό στην φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων της χώρας.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Ανδρέα Νταή για τα έργα που υλοποιούνται στο λιμάνι και κυρίως για τις υπολειπόμενες εργασίες της Β φάσης, που εκτελεί η ΟΛΗΓ ΑΕ, για τις διαδικασίες υλοποίησης του εμπορευματικού κέντρου, την ανάπτυξη των θαλάσσιων διαδρόμων και άλλα Ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο οργανισμός, αλλά και για τη λειτουργία των μαρίνων στα πρώην αλιευτικά καταφύγια που μετετράπησαν σε τουριστικά.

Ταυτόχρονα ο κ. Νταής ενημέρωσε τον Υπουργό για την οικονομική κατάσταση της ΟΛΗΓ ΑΕ. Όπως ανέφερε οργανισμός το 2016 και το 2017 είχε κέρδη της τάξεως του 1,6 εκατομμυρίων ευρώ ενώ εκτιμήσεις είναι το 2018 να ξεπεράσει τα 1,7 εκατομμύρια και ίσως να αγγίξει τα 2, ενώ ο προϋπολογισμός του οργανισμού υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι οι καθυστερήσεις στην απόδοση της χερσαίας ζώνης στο Δήμο Ηγουμενίτσας οφείλονται στην ανάγκη επανακαθορισμού του αιγιαλού και παραλίας, τόνισε όμως ότι είναι δέσμευση της Κυβέρνησης η παραχώρηση και σημείωσε κατηγορηματικά ότι η χερσαία ζώνη που δεν είναι απαραίτητη για λιμενικές εργασίες δεν συμπεριλαμβάνεται στην οποιαδήποτε υπό παραχώρηση δραστηριότητα σε ιδιώτες, που θα γίνει από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Δονάτος Μαρτίνης έθεσε θέμα ανταπόδοσης από το λιμάνι προς την πόλη που το φιλοξενεί και την επιβαρύνει, με τον Υπουργό να σημειώνει ότι δίκαιη ανάπτυξη είναι μέλημα της Κυβέρνησης.

Τον Υπουργό συνόδευε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα γραφειοκρατικά προβλήματα που υπάρχουν για την υλοποίηση του εμπορευματικού κέντρου Θεσπρωτίας σημειώνοντας ότι το έργο αυτό δεν πρέπει να κληρονομήσει τα προβλήματα του ΒΙΟΠΑΘΕ στα όρια του οποίο εντάσσεται. Ο κ. Κάτσης έθεσε επίσης το θέμα της κατασκευής της μαρίνας στην Ηγουμενίτσα σημειώνοντας πως αυτή θα μπορούσε να γίνει μέσω σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και ως ανταποδοτικό έργο από τους επενδυτές που θα πάρουν της υπό παραχώρηση δραστηριότητες του λιμανιού.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε πως η παραχώρηση δραστηριοτήτων δεν θα δημιουργήσει εργασιακά προβλήματα και θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας.

H επίσκεψη του κ. Κουβέλη και του Αρχηγού του ΛΣ Σταμάτη Ράπτη ολοκληρώθηκε με συνάντησεις με τη Διοίκηση και το προσωπικό της Γ' Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού στην Ηγουμενίτσα, του Λιμενικού Σταθμού Σαγιάδας και του Λιμενικού Τμήματος Συβότων.


 
Κουβέλης από Ηγουμενίτσα: Στο Δήμο η χερσαία ζώνη Κουβέλης από Ηγουμενίτσα: Στο Δήμο η χερσαία ζώνη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2018 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Καλο ειναι να το δωσουνμε σε ξενους επενδυτες να δουμε ασπρη μερα...γιατι ειτε στον ΟΛΗΓ μεινει ειτε στο δημο ....ο αιγιαλος δεν προκειτε να αλλαξει......γιατι οι ανθρωποι που διοικουν τον τοπο δεν θελουν να αλλαξει τιποτα!!!
    εχουμε βαρεθει τα ιδια και τα ιδια.....
    Απλα πραγματα ....μαρινες -ποδηλατοδρομους απο Βιολογικο μεχρι τελος δρεπανου.....02 δρομοι ανα κατευθυνση.....για τα αυτοκινητα ειδικα στην παραλιακη ζωνη ...
    και βασικα προσελκυσει κρουαζεροπλοιων....και σκαφων...στην περιοχη μας...το λιμανι οπως λειτουργει αυτη τη στιγμη ειναι εις βαρος της ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.