Αλλάζει τις ισορροπίες στον Δήμο Σουλίου η υποψηφιότητα του Νικόλα Κάτσιου


Βρισκόμαστε 7 μήνες πριν από τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019 και οι ζυμώσεις έχουν ξεκινήσει για τα καλά.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τις ζυμώσεις που λαμβάνουν χώρα στον Δήμο Σουλίου.

Και αυτό διότι, σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, ο Νικόλας Κάτσιος βρίσκεται ένα βήμα πριν την ανακοίνωση της απόφασής του, για την διεκδίκηση της θέσης του Δημάρχου Σουλίου.

Μια υποψηφιότητα που αναμένεται να ανακατέψει την πολιτική τράπουλα και τα έως τώρα δεδομένα.

Η νυν δήμαρχος Σταυρούλα Μπραΐμη, αφήνει να εννοηθεί πως θα είναι και πάλι υποψήφια. 
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει αποκαλύψει ξεκάθαρα τις προθέσεις της, ωστόσο σε συνομιλία που είχαμε μαζί της, μας ξεκαθάρισε πως εάν θα ασχοληθεί τελικά με τα κοινά, θα ασχοληθεί εκ νέου με τον Δήμο Σουλίου, διαψεύδοντας έτσι τις φήμες που την ήθελαν να μεταπηδάει στον Β' βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή στην κεντρική πολιτική σκηνή. 





Μέχρι σήμερα, ενδιαφέρον έχουν δείξει επίσης, αν και ανεπισήμως,  ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας Δημήτριος Σακαρέλης, ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Αθανασίου, ο πρόεδρος του ΦΟΠ Νίκος Γώγος, αλλά και ο γιατρός Γεώργιος Λένης, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή μοίρασε ενημερωτικά φυλλάδια δηλώνοντας την πρόθεσή του να ηγηθεί ψηφοδελτίου.

Στην Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) προσανατολίζονται σε ανανέωση του ψηφοδελτίου, με το όνομα του νεαρού φαρμακοποιού Νίκου Μπρέστα να ακούγεται έντονα.

Προσέγγιση από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει στον ηθοποιό Νίκο Αρβανίτη,  ο οποίος κατάγεται από την Παραμυθιά, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να φαίνεται πως θα προχωρήσει το όλο εγχείρημα.

Η σχεδόν δεδομένη πλέον υποψηφιότητα του κ. Κάτσιου, αναγνωρίζεται από φίλους και αντιπάλους, ως η πιο ισχυρή και αναμένεται να αποτελέσει το αντίπαλο δέος της σημερινής Δημάρχου, στην διεκδίκηση του Δημαρχιακού θώκου.

Ο Νικόλας Κάτσιος, αν και μόλις 39 ετών, έχει εκλεγεί δύο φορές ως πρώτος σε σταυρούς περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Καχριμάνη και η πολυετή εμπειρία του στην τοπική αυτοδιοίκηση, με θέσεις ευθύνης όπως αυτή του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη, θεωρείται ένα από τα ατού του.

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και το ότι είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, όχι μόνο από στο χώρο της κεντροδεξιάς που προέρχεται πολιτικά, αλλά και σε ολόκληρο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα, από τη δεξιά μέχρι το κέντρο και τη κεντροαριστερά .

Τέλος, το δυνατότερο "χαρτί" του, κατά τη ταπεινή μας άποψη, είναι το ότι είναι το μοναδικό πρόσωπο γύρω από το οποίο μπορεί να συσπειρωθεί το μεγαλύτερο και ικανότερο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, κυρίως από τον χώρο της Κεντροδεξιάς.

Είναι άλλωστε ιστορική ευκαιρία και θα πρέπει να μετατραπεί σε ιστορική ευθύνη και υποχρέωση, από τα στελέχη της Κεντροδεξιάς. 




Αλλάζει τις ισορροπίες στον Δήμο Σουλίου η υποψηφιότητα του Νικόλα Κάτσιου Αλλάζει τις ισορροπίες στον Δήμο Σουλίου η υποψηφιότητα του Νικόλα Κάτσιου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.