Ένα ακόμη ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, η σύνδεση με τα Ελληνοαλβανικά σύνορα




Στις 5 Οκτωβρίου 2018 από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Διασυνοριακού Προγράμματος Συνεργασίας Ελλάδα – Αλβανία 2014 – 2020, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση προϋπολογισμού 4.900.000,00€, για την ολοκλήρωση των σχεδίων του Έργου «Κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού: Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένης της παρακαμπτήριας οδού Ηγουμενίτσας». Το έργο εγκρίθηκε στο πλαίσιο του Άξονα 1 του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020 (Interreg-IPA CBC Greece-Albania 2014-2020).

Η περιμετρική οδός της Ηγουμενίτσας, μήκους 5 χλμ, περιλαμβάνει 2 σήραγγες C&C, 3 δίδυμες σήραγγες και 4 κόμβους.

Το τμήμα "Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα", μήκους 20,5 χλμ., αποτελείται από 3 λωρίδες κυκλοφορίας και περιλαμβάνει 6 γέφυρες, 1 ενιαία σήραγγα και 7 υπόγειες διαβάσεις. Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της ωριμότητας των παρεμβάσεων διασυνοριακής προσβασιμότητας αλλά και η αύξηση της ικανότητας διασυνοριακών υποδομών.

Η προοδευτικά αυξητική τάση που παρουσιάζει το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, τόσο σε επιβατική κίνηση όσο και στη διακίνηση εμπορευμάτων, θα ενισχυθεί περαιτέρω με την υλοποίηση ενός ασφαλούς οδικού άξονα που θα παρέχει υποστήριξη στον κυκλοφοριακό όγκο που διαχειρίζεται το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ως ευρωπαϊκή πύλη εισόδου και κομβικό σημείο διασύνδεσης με τα Βαλκάνια.

Οι σύγχρονες οδικές συνδέσεις της Εγνατίας και της Ιόνιας Οδού σε συνδυασμό με τον Κάθετος άξονας: Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα, καθώς και τις σύγχρονες και αναβαθμισμένες υποδομές του Λιμένα Ηγουμενίτσας, καθιστούν το Λιμάνι Ηγουμενίτσας μεταφορικό κόμβο κλειδί για την Βορειοδυτική Ελλάδα με δυναμικό στίγμα στο χάρτη του Διευρωπαϊκού Δικτύου συνδυασμένων Μεταφορών.


Ένα ακόμη ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, η σύνδεση με τα Ελληνοαλβανικά σύνορα Ένα ακόμη ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, η σύνδεση με τα Ελληνοαλβανικά σύνορα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.