Κάνει πρεμιέρα η "Πολιτιστική Διαδρομή"




Η Πολιτιστική Διαδρομή της Ηπείρου κάνει πρεμιέρα. Το πιο καινοτόμο πρόγραμμα που υλοποιεί η χώρα μας στο πλαίσιο του τρέχοντος ΕΣΠΑ παίρνει σάρκα και οστά, αγκαλιάζοντας αρχαιολογικούς χώρους, φυσικό περιβάλλον και τοπικές γεύσεις.

Η Διαδρομή είναι πλέον έτοιμη για να την απολαύσουν οι τουρίστες-περιηγητές που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες σε έναν ποικιλόμορφο προορισμό.

Κοινό της στοιχείο πέντε πανέμορφα και σημαντικά αρχαία θέατρα και ένα αναστηλωμένο Ωδείο που βρίσκονται εκεί που ήκμασαν στην αρχαιότητα: τη Δωδώνη, πασίγνωστη για το μαντείο της, τη Νικόπολη με το πρόσφατα αναστηλωμένο Ωδείο της, ιδρυμένη από τον Οκταβιανό Αύγουστο,την Κασσώπη, με τα χαρακτηριστικά της «ιδανικής πολιτείας» σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, την Αμβρακία, στον πολεοδομικό ιστό της σύγχρονης Άρτας και τα Γίτανα στις όχθες του ποταμού Καλαμά.

Μέσα από αυτή την Διαδρομή εμφανίζεται στον επισκέπτη η άγνωστη Ήπειρος με τις ομορφιές της: ακτογραμμές χιλιομέτρων, πανέμορφα ψηλά βουνά, λίμνες και ποτάμια, πλούσια βλάστηση, παραδοσιακά χωριά, ολοζώντανες πόλεις και μοναδικά τοπικά προϊόντα.

Η Διαδρομή είναι μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου με την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, οι οποίες φροντίζουν για την ποιότητα και την αυθεντικότητα των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρονται στον επισκέπτη.

Η εναρκτήρια πανηγυρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 3 Νοεμβρίου με το πρώτο μέρος του τελετουργικού να εξελίσσεται στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.

Στις έξι το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου θα γίνει προβολή video όπου θα παρουσιάζεται η διαδρομή και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης και τον εκπρόσωπο της Ευρωπαικής Ένωσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου θα παρουσιάσει στη συνέχεια το σύνολο του νέου προγράμματος και η εκδήλωση θα κλείσει με καλλιτεχνικά δρώμενα.


 
Κάνει πρεμιέρα η "Πολιτιστική Διαδρομή" Κάνει πρεμιέρα η "Πολιτιστική Διαδρομή" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 16, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.