Προβληματισμός από την έρευνα που πραγματοποίησε ο Θεσπρωτός λογοθεραπευτής Τάσος Μώκας, για τη χρήση του κράνους


Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί η έρευνα που πραγματοποίησε ο λογοθεραπευτής Τάσος Μώκας, με τη datanalysis για τη χρήση του κράνους από οδηγούς μηχανής. 

Στην έρευνα όπου οι ερωτηθέντες ήταν το 77,8 % άντρες και το 22,2 % γυναίκες, απάντησαν ότι το 65,3 % φοράει κράνος, αλλά σε συνθήκες ταξιδιού συνήθως, ενώ περίπου το 35,7% δεν έχει κράνος για τον συνεπιβάτη. 

Ενώ αντιθέτως οι ερωτώμενοι θεωρούν ότι είναι απαραίτητο το κράνος για την προστασία τους κατά 78,4%, το 17,5% το θεωρεί απαραίτητο αλλά περιττό βάρος, ενώ οι συνεπιβάτες τους φοράνε συνήθως το κράνος κατά 47,7%. 

Από τους ερωτηθέντες περίπου το 1/3 είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και το 60% από την ηλικία 25-40, ενώ στην ερώτηση αν έχουν ανέβει σε μηχανάκι ενώ ξέρουν ότι ο οδηγός έχει κάνει κατανάλωση αλκοόλ, το 57,6% απαντά πως ναι έχουν ανέβει, ενώ κατά 98% πιστεύει ότι όντως το αλκοόλ επηρεάζει τις ικανότητες οδήγησης. 

Κατά τη διάρκεια της αγοράς της μηχανής, περίπου το 85,1% αγόρασε και κράνος, ενώ το 58% απάντησε ότι ο πωλητής δεν πρότεινε και την αγορά του κράνους μαζί με την μηχανή. 

Σίγουρα η έρευνα πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα γιατί πρόκειται για σοβαρό θέμα, που απασχολεί όλους μας. 

Σύμφωνα με την τροχαία υπήρξαν 730 νεκροί το 2017 με το μεγαλύτερο ποσοστό στις ηλικιακές ομάδες που αναφέραμε παραπάνω. 

Να αναφέρουμε ότι η έρευνα έγινε στα πλαίσια της Πανελλήνιας συγκέντρωση Vespa, όπου πραγματοποιήθηκε στη πόλη της Ηγουμενίτσας φέτος το καλοκαίρι. 

Αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο καθώς σίγουρα, επηρεάζει τα αποτελέσματα με θετικό πρόσημο. 

Ευχόμαστε όλο αυτό να είναι βοηθητικό για να κάνουν ποιους εντατικούς ελέγχους


Προβληματισμός από την έρευνα που πραγματοποίησε ο Θεσπρωτός λογοθεραπευτής Τάσος Μώκας, για τη χρήση του κράνους Προβληματισμός από την  έρευνα που πραγματοποίησε ο Θεσπρωτός λογοθεραπευτής Τάσος Μώκας, για τη χρήση του κράνους Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 17, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.