Την συμφωνία με την Ελλάδα "αποκάλυψε" ο Μπουσάτι




Χάρτες και πληροφορίες για «τεχνικές λεπτομέρειες» που αφορούν τη φερόμενη συμφωνία διευθέτησης των διαφορών στα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Αλβανίας - Ελλάδας παρουσίασε στον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό «Vision plus» ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών Ντίτμιρ Μπουσάτι. Ο Αλβανός αξιωματούχος πρόσθεσε πως γίνονται διαπραγματεύσεις με στόχο ένα «πλήρες πακέτο ώστε να λυθεί το θέμα άπαξ διά παντός», ότι προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία και ότι δεν βλέπει «κανένα εμπόδιο» για την υπογραφή της από τις δύο κυβερνήσεις. Αρνήθηκε επίσης την εμπλοκή της Τουρκίας στο ζήτημα.

"Διαπραγματευόμαστε όλο το πακέτο με την Ελλάδα. Θα λυθεί το ζήτημα μια για πάντα" τόνισε. "Η Ελλάδα συνειδητοποίησε πως έφτασε η ώρα για μια τέτοια συμφωνία" πρόσθεσε.

Στη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, που ολοκληρώθηκε στην Κρήτη, αλλά τελικά αναλύθηκε ενδελεχώς στην Κορυτσά, διευκρινίζεται πως θα γίνει ο υπολογισμός των 12 μιλίων, από το τελευταίο κατοικημένο νησί κατά το έτος 1913, θα τεθεί μεταξύ των δύο χωρών μια γραμμή συνόρων κατά προσέγγιση.

Τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα 12 μίλια θα εφαρμοσθούν από τους Οθωνούς και Μαθράκι και όχι από τον τελευταίο βορεινό φάρο, όπως στη συμφωνία του 2009.

Παράλληλα, ο Μπουσάτι σημείωσε ότι η Αλβανία δεν έχει κλείσει ακόμα τον ελληνικό κατάλογο των προσώπων που θεωρεί ανεπιθύμητα, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή του για την «επίσημη σιωπή» της Αθήνας σε σχέση με τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κηδείας του Κ. Κατσίφα.


 
Την συμφωνία με την Ελλάδα "αποκάλυψε" ο Μπουσάτι Την συμφωνία με την Ελλάδα "αποκάλυψε" ο Μπουσάτι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 15, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.