ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ



Σε μια πρωτόγνωρη συμφωνία μεταξύ ΟΑΕΔ και καθηγητών, κατέληξε η απόφαση της Κυβέρνησης προκειμένου να μειώσει την ανεργία.
Αποφάσεις οργάνων του ΟΑΕΔ γνωστοποιούνται σε σχολεία ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ Λύκεια κλπ. προκειμένου να ανακοινωθεί στους μαθητές ότι δεν είναι δυνατόν να είσαι μαθητής και εργαζόμενος ή άνεργος.
Παράλληλα αναζητούν πληροφοριακά στοιχεία για τους μαθητές προκειμένου να τους διακόψουν, αν υπάρχει η κάρτα ανεργίας των.

Σε αυτή την έρευνα του ΟΑΕΔ αρωγοί φέρονται Δημοκρατικά Διευθυντικά στελέχη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι πρόθυμα και χωρίς να ενημερώσουν τον ενδιαφερόμενο καταδίδουν τα απαραίτητα στοιχεία.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη αναζήτηση πληροφοριών από τον ΟΑΕΔ Ηγουμενίτσας για στοιχεία ανέργου, σε σχολείο περιοχής και ο Διευθυντής του σχολείου φυσικά και απάντησε ΑΜΕΣΑ και έδωσε τα ανάλογα στοιχεία.
Η αναζήτηση ανέργων στα σχολεία και η διαγραφή τους από τα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, φαίνεται ότι αποτελεί στόχο της Κυβέρνησης προκειμένου να κατέβουν οι δείκτες και να παρουσιάζει αναπτυξιακή πορεία.
Η συγκεκριμένη περίπτωση μαθητού δεν πρόκειται για μαθητή 15-18 χρονών , αλλά για άτομο 35 χρονών, με οικογένεια και παιδιά και με ένα πτυχίο. Εργασιακά ενεργό από 20 χρόνων και άνεργο τα τελευταία χρόνια. Μη βρίσκοντας εργασιακή απασχόληση αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του, μη γνωρίζοντας ότι η Κυβέρνηση θα έλθει εκ των υστέρων να της στερήσει την κάρτα ανεργίας και παράλληλα να της στερήσει το συγκεκριμένο προσόν για ανεύρεση εργασίας.

Χωρίς Σχέδιο


 
ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 28, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.