Παύλος Βίλιας: Ανοιχτή επιστολή για πρωτοβουλία συγκρότησης ψηφοδελτίου στον Δήμο Σουλίου για τις δημοτικές εκλογές



Φτάνει σε λίγο η ώρα που και στον δικό μας Δήμο -όπως σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας- οι πολίτες θα εκλέξουν καινούργια όργανα στην τοπική Αυτοδιοίκηση

Με αφορμή αυτό το γεγονός, θα ήθελα να μοιραστώ με τους συνδημότες μου κάποιες σκέψεις, να διαπιστώσω κάποιες απόψεις άλλα και να εκφράσω τους προβληματισμούς μου για τον τρόπο με τον οποίο μέχρι σήμερα διαμορφώνονται και συγκροτούνται τα Δημοτικά ψηφοδέλτια.

Τα κομματικά επιτελεία διορίζουν τους εκλεκτούς τους, με κύριο γνώμονα την δημοτικότητα τους και οχι την δυνατότητα προσφοράς στο ρόλο που θα αναλάβουν.

Βρίσκουν κατά κανόνα έναν καταξιωμένο και επιτυχημένα οικονομικά επιστήμονα, τον επιστρατεύουν και ζητούν από τους πολίτες να τον ψηφίσουν αδιαφορώντας αν έχει πλήρη άγνοια για τον θεσμό της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αυτός με την σειρά του επιλέγει συνεργάτες με γνώμονα το μεγάλο σόι και την δυνατότητα να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερους ψήφους στον συνδυασμό.

Αν είναι ικανός, αν έχει χρόνο, αν γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας της τοπικής Αυτοδιοίκησης, λίγο απασχολεί τα κομματικά επιτελεία και τους εκλεκτούς υποψήφιους Δημάρχους.

– Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξει Αυτός ο τρόπος επιλογής των υποψηφίων Δημάρχων;
– Μήπως ήρθε η ώρα οι υποψήφιοι να επιλέγονται από τους πολίτες σε λαϊκές συνελεύσεις;
– Μήπως ήρθε η στιγμή και απλοί άνθρωποι του λαού να εχουν την δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους;

Η πείρα πολλών δεκαετιών στον Δήμος μας, δείχνει ότι δεν είναι η κολλαριστή γραβάτα και οι ανώτατες σπουδές τα προσόντα που χρειάζεσαι ένας Δήμαρχος, για να πετύχει το έργο του.

Εντιμότητα, γνώση του αντικειμένου, όρεξη για δουλειά και δημιουργική φαντασία, είναι τα προσόντα που χρειάζεται.

Απόδειξη οι οι 2 κατά τεκμήριο πιο επιτυχημένοι Δήμαρχοι Παραμυθιάς μέχρι και σήμερα, είναι ο Έκτορας Μπέλλος και ο Βασίλειος Λώλος που δυστυχώς δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο του, δεν είχαν πανεπιστημιακή μόρφωση, είχαν όμως ολα τα προσόντα που προανέφερα.

Αγαπητοί συμπολίτες

Αναλαμβάνω πρωτοβουλία να απευθυνθώ σε όλους όσους ζουν στον Δήμο μας και ονειρεύονται μια καλύτερη Παραμυθιά.

Στους αγρότες, στους κτηνοτρόφους, στους επαγγελματίες, στους εργαζόμενους, άλλα και στους άνεργους.

Σας καλώ να συγκεντρωθούμε, να ανταλλάξουμε ιδέες και να συγκροτήσουμε ένα δυναμικό ανανεωτικό, απαλλαγμένο από κομματικές κηδεμονίες ψηφοδέλτιο.

– Να επιλέξουμε τον επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο, με γνώμονα την δυνατότητα προσφοράς στον τόπο.
– Να τον πλαισιώσουμε με όλους όσους μπορούν και θέλουν να να βάλουν ένα λιθαράκι για να βγάλουμε τον Δήμο από τον μαρασμό.
– Για να κάνουμε την Παραμυθιά και τα χωριά μας αντάξια των ονείρων μας.

Με αυτές τις σκέψεις συνδημότες, σας καλώ να επικοινωνήσετε μαζί μου για να προετοιμάσουμε μια μεγάλη συγκέντρωση όπου θα συζητήσουμε αυτά που προανέφερα.

Με πατριωτικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Παύλος Βίλιας
6997370376


 
Παύλος Βίλιας: Ανοιχτή επιστολή για πρωτοβουλία συγκρότησης ψηφοδελτίου στον Δήμο Σουλίου για τις δημοτικές εκλογές Παύλος Βίλιας: Ανοιχτή επιστολή για πρωτοβουλία συγκρότησης ψηφοδελτίου στον Δήμο Σουλίου για τις δημοτικές εκλογές Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.