Έως τις αρχές Ιανουαρίου η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις υποπαραχωρήσεις των περιφερειακών λιμένων



Έως τις αρχές Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις υποπαραχωρήσεις των περιφερειακών λιμένων, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη.

«Βάσει συγκεκριμένου σχεδιασμού, θα υπάρξουν δημόσιοι διεθνείς διαγωνισμοί για επιμέρους επενδύσεις στα διάφορα λιμάνια, ανάλογα με το τι προσφέρει το καθένα, όπως κρουαζιέρα, εμπορικό έργο, υγροποιημένο αέριο, αλλά και άλλου περιεχομένου επενδύσεις.

Υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος επενδυτών από πάρα πολλές πλευρές», ανέφερε, στην Real News, ο υπουργός Ναυτιλίας.

Αλεξανδρούπολη και Καβάλα εκτιμάται ότι θα είναι τα πρώτα, προς αξιοποίηση, περιφερειακά λιμάνια, στα οποία θα παραχωρηθεί το εμπορικό κομμάτι και όχι ο τομέας της ακτοπλοΐας.

Οι υποπαραχωρήσεις δραστηριοτήτων αφορούν τα λιμάνια του Βόλου, της Ραφήνας, της Ηγουμενίτσας, της Πάτρας, της Αλεξανδρούπολης, του Ηρακλείου, της Ελευσίνας, του Λαυρίου, της Κέρκυρας και της Καβάλας, στα οποία το ελληνικό δημόσιο θα διατηρήσει την κυριότητα.


 
Έως τις αρχές Ιανουαρίου η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις υποπαραχωρήσεις των περιφερειακών λιμένων Έως τις αρχές Ιανουαρίου η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις υποπαραχωρήσεις των περιφερειακών λιμένων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.