Προβοκάτσια Αλβανών εξτρεμιστών σε μειονοτικό χωριό - Κατέστρεψαν άγαλμα, έσκισαν την σημαία




Νέα προβοκάτσια από ακραίους Αλβανούς, πιθανότατα την ομάδα εξτρεμιστών του αποκαλούμενου Κινήματος για την Ενωμένη Αλβανία, σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο χωριό Κρανιά, κοντά στους Αγίους Σαράντα. Οι Αλβανοί εθνικιστές πραγματοποίησαν «καταδρομική» επίσκεψη στο χωριό και ένας εξ αυτών επιτέθηκε εναντίον του μνημείου του αγωνιστή Θύμιου Λιώλη που βρίσκεται στην πλατεία. Έσπασε το γλυπτό που αποτύπωνε τον ήρωα του κατάγονταν από το χωριό, κατέστρεψε μέρος της μαρμάρινης πλάκας και έσκισε την ελληνική σημαία. Οι κάτοικοι του χωριού, ανάστατοι, βγήκαν στους δρόμους με αποτέλεσμα το όχημα να απομακρυνθεί και να αναζητείται από την Αστυνομία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης που είχε κατέβει από το όχημα εγκαταλείφθηκε από τους συνεργούς του και εικάζεται ότι κρύβεται στην περιοχή.

δράστη, ο οποίος έχει κρυφτεί κάπου στην περιοχή του χωριού.

Τον περασμένο Μάιο εθνικιστές της ομάδας του γνωστού Ταχίρ Βέλιου είχαν «χτυπήσει» και πάλι την Κρανιά αφαιρώντας την ελληνική σημαία από την πλατεία του χωριού.

Τότε οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου δήλωναν ότι πρόκειται για ένα μήνυμα και συμπλήρωνε ότι η "ελληνική σημαία θα καταπολεμηθεί με όλα τα μέσα όπως και ο ελληνικός σοβινισμός".

Ταυτισμένοι πλήρως με τους ακραίους κύκλους των Τσάμηδων μιλούν για αντίποινα στην κατοχή της Τσαμουριάς από την Ελλάδα.

Από την ίδια ομάδα το άγαλμα είχε καταστραφεί και τον Μάιο του 2017.

Το άγαλμα είχε τοποθετηθεί το 2010 ύστερα από πρωτοβουλία της Ομόνοιας και άλλων συλλόγων της ελληνικής μειονότητας.


 
Προβοκάτσια Αλβανών εξτρεμιστών σε μειονοτικό χωριό - Κατέστρεψαν άγαλμα, έσκισαν την σημαία Προβοκάτσια Αλβανών εξτρεμιστών σε μειονοτικό χωριό - Κατέστρεψαν άγαλμα, έσκισαν την σημαία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.