1,3 εκ. στην Ήπειρο για βιολογικές καλλιέργειες



Στο 1,3 εκατομμύρια ανέρχεται η δημόσια δαπάνη για την Περιφέρεια Ηπείρου από το Μέτρο «Βιολογικές Καλλιέργειες» που προκήρυξε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι προκηρυσσόμενες δράσεις του Μέτρου είναι:
Δράση 11.1.1: Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στη γεωργία.
Δράση 11.2.1: Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στη γεωργία

Στόχος του Μέτρου είναι η προσφορά δημόσιων αγαθών, που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην καλή διαβίωση των ζώων.

Η δημόσια δαπάνη του Μέτρου για την Περιφέρεια Ηπείρου ανέρχεται σε1.321.000€.

Επιλέξιμες καλλιέργειες είναι:
αροτραίες (αραβόσιτος κτηνοτροφικός, αραβόσιτος εδώδιμος, χειμερινά σιτηρά, μηδική, τριφύλλι, άλλα κτηνοτροφικά ψυχανθή) ή/και
μόνιμες (ελαιοκομία, σταφίδα, επιτραπέζια σταφύλια και οινοποιήσιμα σταφύλια, ακρόδρυα)
όσπρια
Φυλλώδη Λαχανικά – Σταυρανθή / Βολβώδη / Καρότο / Πατάτα

Εξαιρούνται οι καλλιέργειες, τα προϊόντα των οποίων χρησιμοποιούνται για ενεργειακούς σκοπούς, καθώς και οι υδροπονικές καλλιέργειες.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα αγροτεμάχια για τα οποία υποβάλει αίτηση ο ενδιαφερόμενος να έχουν δηλωθεί στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) του έτους 2018.

Η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης, πραγματοποιείται κατά το διάστημα από 19 Φεβρουαρίου 2019 έως και 21 Μαρτίου 2019 ώρα 00:00.

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι, προκειμένου να ενταχθούν στις προκηρυσσόμενες δράσεις του Μέτρου 11 της παρούσας πρόσκλησης, υποβάλλουν προς τον ΕΦΔ, ηλεκτρονικά την αίτηση στήριξής τους, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ).

Η εγγραφή στο εν λόγω σύστημα γίνεται στον ιστότοπο https://registration.dikaiomata.gr/user_registration και η επεξεργασία των αιτήσεων στον ιστότοπο https://p2.dikaiomata.gr/Organics16

Η αίτηση στήριξης απευθύνεται στον ΕΦΔ διαμέσου των περιφερειακών υπηρεσιών του ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με την έδρα της εκμετάλλευσης, όπως αυτή έχει δηλωθεί στην πλέον πρόσφατη ΕΑΕ.
1,3 εκ. στην Ήπειρο για βιολογικές καλλιέργειες 1,3 εκ. στην Ήπειρο για βιολογικές καλλιέργειες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 17, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.