24 μαθητές/τριες Λυκείων από την Ήπειρο, που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό, θα πάνε Στρασβούργο

 
24 μαθητές/τριες Λυκείων από την Ήπειρο, και από τη Θεσπρωτία, που αρίστευσαν σε διαγωνισμό, θα πάνε Στρασβούργο. 
Οι επιτυχόντες μαθητές από την Ήπειρο στον ευρωπαϊκό γραπτό διαγωνισμό EUROSCOLA θα ταξιδέψουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 
Ειδικότερα, στην ημερίδα που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 θα συναντηθούν με νέους από άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα γνωρίσουν τα θεσμικά όργανα και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και θα ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες για τον τρόπο της Ευρωπαϊκής οικοδόμησης. 
Η αξιολόγηση των εργασιών έγινε από επιτροπή που συγκροτήθηκε με απόφαση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγελικής Φωτεινού και επιλέχθηκαν οι καλύτερες εργασίες. 
Επίσης, στην επιλογή των επιτυχόντων μαθητών έπαιξε ρόλο το επίπεδο γνώσης στις ξένες γλώσσες, αλλά και η γενική επίδοση στα μαθήματα του Σχολείου. Την πρωτιά στην Ήπειρο εξασφάλισε ο μαθητής της Γ’ τάξης Λυκείου Άγγελος Μπόζιος. 
 
Η επιλογή των μαθητών έγινε ύστερα από γραπτό διαγωνισμό με θέμα: 
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκλέγεται με άμεση καθολική ψηφοφορία από τους Ευρωπαίους πολίτες. Με την εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας το 2009, το ΕΚ συν-αποφασίζει με τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ένωσης σε μεγάλο ποσοστό της νομοθεσίας και επίσης αναλαμβάνει σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες. Έχει αυξημένες εξουσίες όσον αφορά στον προϋπολογισμό της Ένωσης, ασκεί δημοκρατικό έλεγχο των αποφάσεων και είναι απαραίτητη η συναίνεση του στις διεθνείς συμφωνίες που συνάπτει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τον Μάιο του 2019 οι Ευρωπαίοι πολίτες από τις 27 χώρες της ΕΕ θα ψηφίσουν στις ευρωπαϊκές εκλογές για την ανάδειξη των 705 Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πώς πιστεύετε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να ενισχύσουν τη δημοκρατική φυσιογνωμία της Ένωσης; Θεωρείτε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες ώστε να εκφράσει με πιο αποφασιστικό τρόπο την εντολή των πολιτών της Ένωσης οι οποίοι με την ψήφο τους θα προσδιορίσουν τη μελλοντική πορεία της Ευρώπης;»
24 μαθητές/τριες Λυκείων από την Ήπειρο, που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό, θα πάνε Στρασβούργο  24 μαθητές/τριες Λυκείων από την Ήπειρο, που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό, θα πάνε Στρασβούργο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 17, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.