Η περιπέτεια ενός φοιτητή για να πάρει αναβολή


Είναι από τις περιπτώσεις όπου η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά! Η περιπέτεια ενός νέου από την Ήπειρο που σπουδάζει στην Κύπρο και θέλει να πάρει αναβολή από τον στρατό, είναι παράδειγμα του ατελείωτου βασιλείου της γραφειοκρατίας και της ασυνεννοησίας!

Ο νεαρός μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις του περασμένου Ιουνίου πέτυχε την εισαγωγή του στο δημόσιο πανεπιστήμιο Κύπρου. (Με τις πανελλαδικές εξετάσεις και στο δημόσιο πανεπιστήμιο).

Τον Σεπτέμβριο μετακόμισε στην Μεγαλόνησο και ξεκίνησε τους σπουδές του! Κατά την διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, πήγε στο αρμόδιο στρατολογικό γραφείο των Ιωαννίνων προκειμένου να κάνει τα χαρτιά του ώστε να πάρει αναβολή από τον στρατό!

Οι υπεύθυνοι όμως έκριναν ότι δεν τους είναι αρκετή η βεβαίωση του Δημοσίου Πανεπιστημίου της Κύπρου… «Το χαρτί πρέπει να έρθει μεταφρασμένο και σφραγισμένο δια της διπλωματικής οδού..».

Μεταφρασμένο από τα ελληνικά στα… ελληνικά!

Γιατί, αναρωτήθηκε ο νεαρός..

«Γιατί είναι έγγραφο από ξένο κράτος», η απάντηση που έλαβε!

«Δηλαδή εγώ που θέλω να υπηρετήσω στην ΕΛΔΥΚ θέλω να υπηρετήσω σε ξένο κράτος;» ρώτησε κι αναρωτήθηκε…

Επιστρέφοντας στην Κύπρο, ζήτησε ξανά από το Πανεπιστήμιο την βεβαίωση και στη συνέχεια απευθύνθηκε στις ελληνικές διπλωματικές αρχές!

Εκεί βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με το δεύτερο μέρος της περιπέτειας..

Οι φωστήρες της ελληνικής διπλωματίας κρίνουν ότι δεν τους είναι αρκετή η βεβαίωση του Πανεπιστημίου… Χρειάζονται έγγραφο από το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου στο οποίο θα βεβαιώνεται ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι ενταγμένο στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα!!!

Απευθύνθηκε και στο Υπουργείο Παιδείας για να λάβει την αυτονόητη απάντηση ότι τέτοιου είδους έγγραφα δίνονται για τα ιδιωτικά… Το δημόσιο είναι… δημόσιο!

Κάπου εκεί η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά!! Οι μέρες περνούν και ο κίνδυνος να μην καταφέρει να πάρει την αναβολή με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις σπουδές του είναι ορατός…

Αν βρεθεί κάποιος να ξεμπερδέψει το κουβάρι, μεταξύ στρατού, πανεπιστημίου, υπουργείου, Ιωαννίνων, Αθήνας και Λευκωσίας θα είναι… θαύμα!
Η περιπέτεια ενός φοιτητή για να πάρει αναβολή Η περιπέτεια ενός φοιτητή για να πάρει αναβολή Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 26, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.