Απειλούν με τον «Απελευθερωτικό Στρατό Τσαμουριάς»



Την πρόθεσή του να ενώσει την Αλβανία με το Κοσσυφοπέδιο εξέφρασε το Έντι Ράμα, ο οποίος αναλαμβάνει και τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών στη χώρα του, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για την Μεγάλη Αλβανία, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τα Βαλκάνια. Με τον Αλβανό πρωθυπουργό να βρίσκεται σε ένα μόνιμο εθνικιστικό παραλήρημα φαίνεται ότι βρίσκουν έδαφος άλλες ακραίες οργανώσεις οι οποίες «καμαρώνουν» στα κοινωνικά δίκτυα με τις στολές του αποκαλούμενου «Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριάς» και εκτοξεύουν απειλές εναντίον της Ελλάδας. Επικεφαλής αυτών εμφανίζεται ο Φεστίμ Λάτο, που έχει ως έδρα του την Ολλανδία και από κει οργανώνει την δράση του.

Τις τελευταίες ημέρες οι συγκεκριμένες αναρτήσεις που αναδημοσιεύονται και από μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας έχουν πάρει την μορφή χιονοστιβάδας.

Ο Φεστίμ Λάτο έχει «συστήσει» την κυβέρνηση της Τσαμουριάς και διαφημίζει εδώ και καιρό την…. έκδοση διαβατηρίων. Πριν από έναν χρόνο περίπου είχε προαναγγείλει την δράση του «Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριάς» εκτοξεύοντας απειλές εναντίον της Ελλάδας.

Είναι άγνωστο ωστόσο αν οι συγκεκριμένες ομάδες είναι υπαρκτές ή πρόκειται απλά για κινήσεις εντυπώσεων που καλλιεργούνται έξω και μακριά από την Αλβανία.

Ο ίδιος ο Λάτο δεν φαίνεται να διατηρεί σχέσεις με το Κόμμα των Τσάμηδων που εκπροσωπείται στην Αλβανική βουλή και να αμφισβητείται έντονα από τα ηγετικά του στελέχη.

Σε κάθε περίπτωση οι ακραίες οργανώσεις βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος από την ρητορική του Αλβανού πρωθυπουργού επιχειρούν να βγουν στην πολιτική επιφάνεια και να διεκδικήσουν ρόλο.
Απειλούν με τον «Απελευθερωτικό Στρατό Τσαμουριάς» Απειλούν με τον «Απελευθερωτικό Στρατό Τσαμουριάς» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.